Ova droga je 50 puta jača od heroina i sve više ubija ljude: Počeli su da je koriste protiv jakih bolova, a samo malo nje vodi u smrt (VIDEO)

Pacijenti koji ga koriste često povećavaju dozu, pa tako ugrožavaju svoje zdravlje i vode sebe u smrt

  • 4

Fentanil je mnogo smrtonosnija droga od heroina, a sve više ljudi je koristi. Stopa smrtnosti od ove droge se povećala za 600% za samo tri godine.

Slomljena majka objavila potresnu fotografiju sa sinom na samrti: Moj sin je napravio ovu grešku, podelite sliku porodici i prijateljima (FOTO)

Ova sintetička droga je prvobitno napravljena kao sredstvo koje treba da umanji bolove, a čak je 50 puta jača od heroina.

Često se prepisuje pacijentima obolelim od raka koji trpe jake bolove, kao što je slučaj kod obolelih od raka.

Pacijenti koji ga koriste često povećavaju dozu, pa tako ugrožavaju svoje zdravlje i vode sebe u smrt.

Uživaoci narkotika fentanil sve češće koriste kao zamenu za heroin. Efekat koji stvara ova droga je slična heroinu, ali je osećaj euforije i bestežinskog stanja mnogo jači.

Reč je o vrsti takozvanih sintetičkih droga, koja se stvara u laboratoriji od legalnih hemijskih sastava čiji je učinak skoro identičan kao uzimanje kokaina ili heroina.

Mnoge ilegalne laboratorije stvaraju nove hemijske supstance, koje mogu slobodno da se nabave, jer nisu na listi zabranjenih.

Neželjene reakcije na fentanil su pospanost, vrtoglavica, glavobolja, mučnina, povraćanje, nesanica, prekomerno znojenje, promene raspoloženja, halucinacije...

Nažalost, očekuje se da će njegova upotreba samo da raste.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. septembar 2017 | 14:27

    Svako ko je koristi (bilo koju vrste) neka rikne, svi su upoznati sa opasnoscu i opet je uzimaju. Nije me zao takvih osoba uopste.

  • doberman

    7. septembar 2017 | 15:08

    uzmi najbolji orgazam, pomnozi sa 1000, i nisi ni blizu toga. fora je da ne probas, jer svako ce se navuci, nema tu izuzetka, eto frojd nije moga da ne proba i? ziveo je i umro kao djanki. grcki bog hipnos, u levoj ruci nosi ibrik makovog mleka i cvetove maka, eros i tanatos, bodler, sartr, papa...

  • Hajduk Veljko

    8. septembar 2017 | 08:50

    Ovaj lek se koristi u Švajcerskoj, vrlo često kod osoba sa jakim bolovima i ima nus pojave prvih par dana a to su najčešće zatvor ili mučnina. Lek je tkzv. nano tehnologija i primenjuje se kao transdermalni flaster koji se menja na svaka tri dana i doze su nano gramima pa vi sada vididite kako je kad se šprica jer se otrov drži u malim vočicama. Zlu ne trbalo ali zna i da bude korisno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA