Posle uživanja dok je uragan divljao, poznati milijarder pokazao kako sada izgleda njegovo privatno ostrvo koje je razorila Irma (FOTO) (VIDEO)

Ričard Brenson je istakao da nikada nije video ništa slično poput ovog uragana. Ostrvo Neker i cela okolina su potpuno razoreni

  • 7

Britanski milijarder Ričard Brenson je otkrio kakvu je štetu uragan Irma napravio na njegovom prelepom ostrvu Neker. Razaranja su ogromna, a on je sve to dokumentovao svojim fotografijama.

Poznati su u panici jer Irma juri prema njihovim vilama na rajskim ostrvima: Ali jedan milijarder ne želi da beži i šalje poruku iz podruma (FOTO)

 

On je otputova u Portoriko gde je pokrenuo prikupljanje pomoći za Britanska Devičanska Ostrva i Karibe, prenosi virgin.com.

Kada je pisao o svom ostrvu istakao je da je uništen veliki broj zgrada i dosta vegetacije.

- Osetili smo punu snagu najsnažnijeg uragana ikada na Atlanskom okeanu. Ali mi smo imali sreće što smo uspeli da izgradimo neprobojan vinski podrum u našoj kući. Svi naši timovi koji su ostali na ostrvu tokom oluje su bili bezbedni - rekao je on.

 

Govori  da su se ljudi u velikoj meri angažovali da pomognu onima u nevolji. Pomoć pružaju i civili ali i oružane snage.

- Već nekoliko dana imam priliku da vidim divne gestove ljudske ljubaznosti. Svi se okupljaju da pomognu i podrže jedni druge - rekao je on.

Njegov sin Sem Brenson je otišao na Barbados kako bi pomogao da se prikupi pomoć i hitne potrebštine za Devičanska Ostrva.

 

Aktivirao je i "Virgin Unite" kako bi se pomoglo lokalnim zajednicama u pogođenim područjima. Takođe ističe kako na najbolji način treba da se pomogne ostrvima da se oporave od udara uragana koji su počeli da pustoše Floridu, prenosi metro.co.uk.

- Otvaranje novih radnih mesta je najvažnije, kao i obnova infrastrukture. Ljudima su potrebni poslovi kako bi obnovili svoje živote - rekao je on.

Milioner je prošle nedelje opisao kako se sa sinom i nekolicinom svojih zaposlenih sklonio u vinski podrum dok je uragan besneo na ostrvu Neker.

 

- Ušli smo u sklonište tokom najjačeg uragana. Naš betonski podrum se na svu sreću čvrsto držao - napisao je on na svom blogu.

Istakao je da nikada nije video ništa slično poput ovog uragana. Ostrvo Neker i cela okolina su potpuno razoreni.

- Još uvek procenjuemo štetu. Čitave kuće su nestale. Sve izvan bunkera je odletelo. Ovo vam govorim preko satelitskog telefona, jer su sve ostale komunikacije u prekidu - rekao je on.

 

Naglasio je da svi oni koji se nalaze na udaru uragana Irme i Hozea da moraju da se pobrinu za svoju bezbednost što je moguće bolje, prenosi metro.co.uk.

- Nakon što sam iz prve ruke video moć ove oluje, molim vas da ostanete unutra. Idealno bi bilo da boravite u organizovanim skoloništima i drugim čvrstim betonskim konstrukcijama sa vodom i ostalim potrebštinama i da imate plan za hitne situacije - istakao je milijarder.

 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mematiBas

    11. septembar 2017 | 13:39

    Ovaj bez sigurice ni u wc ne ide ,biti milijarder a ne osigurati I svaku palmu na ostrvu je nemoguca misija za njih

  • Jana

    11. septembar 2017 | 13:04

    Ovi ce bankrotirat sto isplacuju osiguranja. Drze se za glavu.!!!

  • Tadija

    11. septembar 2017 | 12:11

    Sve se plašim da sve nije bilo osigurano. Do šoljice za kafu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA