≫ 

Sledi 48 kritičnih sati, prvi udar ih čeka danas! Juri novi uragan ka istim ostrvima kojima je tutnjala Irma, sada haos donosi MARIJA (FOTO)

U tri sata ujutru po londonskom vremenu vetrovi Marije duvali su konstantnom brzinom od oko 140 km/h, ali očekuje se da će uragan znatno ojačati u sledećih 48 sati

  • 0

Uragan prve kategorije, nazvan Marija, približava se ostrvima u istočnom delu Kariba, istim onima koje je pre više od nedelju dana opustošio uragan Irma.

Izdato upozorenje: Marija se približava Karibima dok se tropska oluja Martinik večeras pretvara u uragan!

U tri sata ujutru po londonskom vremenu vetrovi Marije duvali su konstantnom brzinom od oko 140 km/h, ali očekuje se da će uragan znatno ojačati u sledećih 48 sati i postati vrlo opasan kako se približava Karibima. Prvi udar očekuje se već danas, a centar oluje trenutno se nalazi 200 kilometara severoistočno od Barbadosa.

Prema najnovijim informacijama Nacionalnog centra za uragane, Marija bi za 48 sati mogla da preraste u uragan četvrte kategorije, javlja CNN.

- Marija nastavlja da jača i očekuje se da će to biti uragan snažnog intenziteta koji će zahvatiti delove Ostrva Zavetrine tokom narednih nekoliko dana, donoseći snažne vetrove, oluje i padavine - napomenuo je Nacionalni centar za uragane.

PrintskrIn: nhc.noaa.gov

Upozorenje zbog uragana izdato je na ostrvima Gvadalupe, Dominika, Sveti Kits i Nevis, Montserat i Martinik, a očekuje se da bi moglo da bude izdato i za Devičanska ostrva, Sveti Martin, Sveti Barts, Angilu, gotovo ista ostrva preko kojih je prošla Irma. 

Nacionalni centar za uragane iz Majamija u američkoj saveznoj državi Floridi upozorio je da će Marija sa sobom doneti padavine koje bi mogle da izazovu "poplave i odrone zemlje opasne po život".

Marija je jedna od tri oluje koje trenutno tutnje Atlantskim okeanom, ali predstavlja najveću opasnost po stanovnike Kariba.

Podsetimo, Irma, najjači uragan ikad zabeležen iznad Atlantika, je na nekima od pomenutih ostrva uništio kompletnu infrastrukturu, odneo 37 ljudskih života i izazvao milijarde dolara štete.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA