Japanci masovno kupuju skloništa zbog Kimovih pretnji: Zavirite u jedini spas za čitav narod, čija je cena smrtonosna (VIDEO)

Prodaja atomskih skloništa je samo u poslednjoj godini skočila za 38 puta

  • 1

U Japanu raste strah od potencijalnih nuklearnih napada koje bi mogla da izvede Severna Koreja, pa je prodaja atomskih skloništa drastično skočila.

U ovom momentu su se oglasile sirene u Japanu: Panika na japanskom ostrvu dok je iznad letela Kimova raketa!

Kompanija Oribe Seiki Seisakusho bavi se proizvodnjom skloništa u slučaju nuklearnog napada. Njihova prodaja je samo u poslednjoj godini skočila za 38 puta.

- Kupci su uplašeni raketama koje Severna Koreja testira i potencijalnog nuklearnog ili hemijskog napada. Svi govore da su uplašeni jer ne znaju kako će druge zemlje sveta reagovati na ovaj napad - izjavila je generalna direktorka Oribe Seiki Seisakusho, Nobuko Oribe.

Skloništa koje gradi Oribe su podzemna, ojačana čelikom i zaštićena od štetnog vazduha spolja. Takođe imaju i prečišćivače koji blokiraju radijaciju i otrovne gasove.

Nažalost, atomska skloništa nisu jeftina.

Sklonište za 13 osoba košta 230.000 dolara, a na tu cenu treba dodati još 15.000 dolara za prečišćivače.

Strah Japanaca je u neku ruku opravdan, s obzirom na to da je Japan jedina zemlja koja je u istoriji preživela nuklearni napad kada su američke snage na kraju Drugog svetskog rata na Hirošimu i Nagasaki bacili atomske bombe.

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, Severna Koreja ispalila je 15. septembra balističku raketu istočno od svoje prestonice, Pjongjang. Japan je rekao da je projektil verovatno prešao na njenu teritoriju i upozorila je stanovnike da se sklone, prenosi lokalni mediji.

Prošlog meseca Severna Koreja je takođe ispalila još jedan projektil nad Japanom, što je Tokio nazvao "pretnju bez presedana" zemlji.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kranz

    18. septembar 2017 | 16:44

    Na sta ljudi bacaju pare jer strahuju od ovog debila,sto Amerika sada ne uvodi slobode, a jest nemaju koriste od Koreje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA