Direktorku mučili, silovali, pa njeno telo bacili u reku: Najjezivije je što je tačno predvidela svoju smrt (FOTO)

Da cela priča bude jezivija, Kelti je samo tri dana prie nego je nestala na Fejsbuku na neki način predvidela vlastitu smrt

  • 5

Ema Kelti (43), britanska direktorka škole koja je dala otkaz da bi istraživala najzabitije predele sveta, ubijena je na stravičan način na svom proputovanju kroz Amazon.

Masakr plemena koje ne zna da postoje drugi ljudi: Kopači zlata ih ubili, pa se hvalili da su im sekli tela i bacali ih u reku (VIDEO)

Kelti, koje je pre toga istraživala pacifičku obalu i Antarktik, upustila se potpuno sama na plovidbu kanuom više od 6.000 kilometara dugim Amazonom. Kako je brazilska policija saopštila, ubili su je lokalni banditi poznati kao "vodeni štakori" i potom bacili njeno telu u reku.

17-godišnjeg maloletnika koji je u međuvremenu uhapšen, sumnjiči se za njeno ubistvo, dok policija traga za još 6 pripadnika bande. Tinejdžer je sam priznao policiji da je ustrelio britansku avanturistkinju as dva hica sačmarom.

- Verujemo da je ustreljena i ubijena dok je kampovala na ostrvu u blizini sela Lauro Sodre - saopštio je policijski službenik.

Banda koja ju je zatekla ukrala je njen tablet, dva mobitela, GoPro kameru i dron i pokušala je da ih pretproda.

PREDVIDELA SVOJU SMRT

Da cela priča bude jezivija, Kelti je samo tri dana prie nego je nestala na Fejsbuku na neki način predvidela vlastitu smrt.

- Dakle u ili u blizini Koarija (100 km udaljenog) moj čamac će biti ukraden i biću ubijena. Lepo - napisala je Kelti u noći s 10. na 11. septembra, očito na temelju upozorenja o opasnim bandama koje operišu na tom području - kako krijumčari droge, tako i piratima koji napadaju i pljačkaju krijumčare.

12. septembra je prepričala bliski susret s naoružanim banditima ili domorocima:

- Prošla sam zavoj (reke) i naišla na 50 tipova u motornim čamcima s lukovima i strelama! Moje lice je moralo biti slika! (Grad je bio jako tih...pretih!) Idemo dalje...

Uprkos tome, nastavila je svoje putovanje, koje se na kraju ispostavilo pogubnim.

SILOVANA I MUČENA

Ali kako je u međuvremenu otkriveno, ubistvo Britanke bilo je još brutalnije nego što se u početku činilo. Naime, pre nego što je ubijena, Kelti je silovana i mučena. O tome je posvedočio lokalni meštanin kojem je to priznao vođa bande, Evanilson Gomez da Kosta (24), jutro nakon ubistva koje se dogodilo prošle srede. Evanilson je u međuvremenu sam ubijen ove srede, u oružanom obračunu sa drugom bandom.

- Rekao mi je da je on bio jedan od četvorice ljudi. Žena je postavila svoj šator na plaži, tačno na području kroz koje prolaze kolumbijski krijumčari droge i koje vrvi piratima koji čekaju da ovi dođu i da ih napadnu. Ali ovi ljudi nisu pirati, oni su samo narkomani. Svi smo šokirani da su ovi muškarci iz naše zajednice učinili takve užasne stvari ovoj ženi - rekao je meštanin, koji je hteo ostati anoniman.

- Kad su muškarci videli njen šator, mislili su da pripada Kolumbijcu koji prenosi drogu, pa su počeli pucati sa 50 metara udaljenosti. Žena je pogođena u ruku. Počela je mahnito da maše i da vrišti upomoć - dodao je svedok.

Kad su banditi videli da je reč o ženi, i dalje su mislili da prenosi drogu i počeli su da je muče kako im otkrila gde je sakrila drogu. Jedan od bandita ju je navodno prorezao nožem pre nego su je, teško ranjenu, sva četvorica silovala. Zatim su odvukli njeno telo i bacili je u reku.

- Muškarci su pobegli u šumu nakon što smo svi saznali šta su napravili. Preneli smo policiji detalje i njihove identitete. Svi smo zgađeni onim što su napravili - tvrdi svedok.

KAKO SU BANDITI SAMI SEBE ODALI

Policija je u međuvremenu objavila da je jedan od osumnjičenih, Artur Gomez da Silva, priznao da je prerezao vrat žrtvi pre nego što je telo bacio u reku. Uhapšen je u sredu nakon anonimne dojave.

Policijski službenik u Koariju, Hose Afonso Baradas, takođe je otkrio kako su "glupi" gangsteri sami nehotice otkrili policiji svoj zločin kada su aktivirali SOS signal na GPS uređaju žrtve prošle srede uveče. Policija je, naravno, mislila da je sama Kelti poslala SOS signal, ali tako su barem saznali da je u nevolji i započeli potragu za njom. U stvari, u to je vreme već bila mrtva.

- Nisu znali kako radi, pa su prčkali po njemu i pritiskali dugme. Jedan od njih je sigurno pritisnuo dugme koji je poslao alarm da je u nevolji... Bez toga, bilo bi vrlo teško znati gde je u ovom ogromnom području džungle nestala. Verovatno bi ovo ostala nerazrešena misterija i njene ubice nikad ne bi bili privedeni pravdi - objasnio je Baradas.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пацифиста

    22. septembar 2017 | 17:26

    С'обзиром да се ради о припадници колонијалне силе, ништа страшно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA