Stigao je i Kimov odgovor posle rezultata obdukcije: "Stari ludak" Tramp koristi studenta za propagandu! (VIDEO)

"Stari ludak i njegov ološ oklevetali su svetu čast našeg vrhovnog vođstva", piše u saopštenju

  • 3

Severna Koreja je danas nazvala predsednika SAD Donalda Trampa "starim ludakom" koji smrt američkog studenta Ota Vormbira koristi za propagandu.

Veliki obrt u slučaju smrti američkog studenta: Rezultati obdukcije pokazali da NIJE bio mučen u Severnoj Koreji!

- Činjenica da su stari ludak i njegov ološ oklevetali svetu čast našeg vrhovnog vođstva, koristeći izmišljene podatke pune laži i podmetanja, samo će udvostručiti rastuću mržnju naše vojske i naroda prema SAD i oni će odgovoriti hiljadu puta jače - piše u saopštenju svernokorejskog Ministarstva spoljnih poslova koje je objavila državna agencija KCNA, a prenosi AFP.

U saopštenju se navodi i da "Tramp i njegova klika, zarad propagande protiv Demokratske Narodne Republike Koreje (DNRK), ponovo koriste smrt Ota Vormbira, američkog studenta koji je bio pod programom promene ponašanja putem rada zbog kriminalnog čina protiv DNRK i umro po povratku u SAD".

Rojters je ranije preneo da je Severna Koreja negirala danas da je američki student Oto Vormbir mučen tokom 17-mesečnog pritvora u toj zemlji.

Foto: AP/Tanjug

Severna Koreja je pružila lekarsku negu Vormbiru uprkos njegovom "neprijateljskom delovanju" protiv te zemlje i tvrdnje o mučenju su neosnovana kleveta protiv Pjongjanga, saopštio je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova, javila je državna KCNA agencija.

Vormbir je u Severnoj Koreji bio osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja krađe propagandnog postera iz hotela u kojem je boravio u januaru prošle godine, a u SAD je stigao u junu ove godine. On je stigao u komi i preminuo nakon nedelju dana.

Njegovi roditelji rekli su prethodno da je on bio praktično na samrti kad je vraćen u SAD, te da su bili vidljivi tragovi mučenja.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukac

    28. septembar 2017 | 16:59

    Tako je Kime ,sa Trampom ludakom svak brise pod.

  • Чикa Јова

    28. septembar 2017 | 17:59

    Наћи ће Амери начин да започну ујдурму, ако су решили. А решили су.

  • Realno

    1. oktobar 2017 | 11:32

    Nosaci su pokrenuti, znaci pre nove godine krece PAKAO nad Korejom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA