CIA PORUČUJE: Sukob SAD i Severne Koreje može da se desi uskoro, spremamo se za "poslednji korak" Pjongjanga

Direktor CIA je naglasio da američki predsednik Donald Tramp namerava da iskoristi oružane snage za sprečavanje napada

  • 3

Vašington treba da bude spreman za to da Severna Koreja može uskoro da izvede raketni udar na teritoriju SAD, prenosi „Vašington egzaminer“ reči direktora CIA Majkla Pompea.

Suočićete se sa nezamislivim napadom kada to najmanje očekujete: Kim Džong Un zagrmeo zbog vežbi SAD i Južne Koreje

Pompeo smatra da se verovatnoća napada povećala u poslednje vreme i nastaviće da raste zbog „odsustva međunarodnog pritiska na Pjongjang“.

- Ostaje samo da razmislimo kako da se spreči poslednji korak - izjavio je on.

Direktor CIA je naglasio da američki predsednik Donald Tramp namerava da iskoristi oružane snage za sprečavanje napada, ali, naglašava Pompeo, teško je reći kada će takva mera biti potrebna.

Pjongjang je zapretio Vašingtonu „nezamislivim“ napadom u trenutku kad se najmanje bude nadao, javila je juče južnokorejska agencija Ronhap, pozivajući se na saopštenje Centralne telegrafske agencije Koreje, u kontekstu manevara južnokorejske i američke vojske na čelu sa nosačem aviona „Ronaldom Reganom“, koji se održavaju nedaleko od Korejskog poluostrva.

Severna Koreja je poslednji put uspešno testirala hidrogensku bombu za interkontinentalne balističke rakete 3. septembra. To je bilo šesto nuklearno testiranje Pjongjanga. Nedelju dana pre toga, testirana je i balistička raketa koja je preletela Japan, prenosi Sputnjik.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je kao odgovor na te akcije jednoglasno uveo sankcije Severnoj Koreji koje značajno ograničavaju uvozne i izvozne mogućnosti Pjongjanga.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki22

    20. oktobar 2017 | 11:23

    Napao bi Amer odavno ali nesme od Kine i saveznika nije njemu u cilju Severna Koreja njemu je cilju Kina da dovede svoju bolesnu demokratiju.

  • Kinezofil

    20. oktobar 2017 | 10:42

    Samo Amerika odlucuje da li ce biti rata.Kina ne zeli rat, Kim ne zeli nuzno da ispaljuje bombe.

  • Cole

    20. oktobar 2017 | 08:37

    A sukob ce se desiti kad ih Ameri napadnu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA