≫ 

Posle Mao Cedunga, Si Đinping najmoćniji kineski lider: Izgradićemo moderno društvo na socijalizmu sa kineskim karakteristikama (FOTO) (VIDEO)

Intoniranjem Internacionale, u Pekingu je zavrsen 19. Nacionalni kongres Komunisticke partije Kine

  • 3

Nacionalni kongres Komunističke partije Kine je danas prihvatio amandman na Statut partije čime je njegov sastavni deo postala i misao kineskog predsednika Si Ðinpinga o socijalizmu sa kineskim karakteristikama za novu eru.

Počeo istorijski kongres KP Kine: Predsednik Đinping obećao da će postati moćna zemlja sa moćnom vojskom! (FOTO) (VIDEO)

Zapadne agencije konstatuju da je time aktuelni kineski lider i šef kineskih komunista postao najuticajniji i najmoćniji vladar nakon Mao Cedunga.

Foto: Tanjug / AP

Intoniranjem Internacionale, u Pekingu je zavrsen 19. Nacionalni kongres Komunisticke partije Kine, a lider kineskih komunista i predsednik drzave Si Ðinping poručio je da su na ovom kongresu usvojene smernice koje će omogućiti izgradnju modernog, naprednog društva, baziranog na socijalizmu sa kineskim karakteristikama.

- Ovaj kongres postavio je osnove za sigurnu i ubedljivu pobedu u izgradnji modernog i naprednog društva i omogućio da krenemo na putovanje ka izgradnji moderne socijalističke Kine. Postavili smo osnove za sveobuhvatni plan izgradnje socijalizma sa kineskim karakteristikama, velikog projekta partije za novu eru - rekao je Si Ðinping, iznoseći lične utiske o dometima kongresa.

Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

Delegati su danas jednoglasno usvojili izveštaj sa kongresa, kao i izveštaj rada disciplinske komisije koja je istraživala slučajeve korupcije u partiji. Usvojeni su i amandmani na statut, a sutra će biti izabrano pet novih članova stalnog komiteta Politbiroa KPK.

Za sutra je takođe predviđena i pres konferencija sa novim članovima politbiroa.

Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA