Žene od 2018. mogu na stadione u Saudijskoj Arabiji: Ali, moći će da uđu samo na tri

Ovim značajnim potezom će pristup stadionima, koji je dosad bio dozvoljen samo muškarcima, biti omogućen i ženama, u sastavu porodica

  • 7

Saudijska Arabija će početkom 2018. godine prvi put dozvoliti i ženama ulazak na tri sportska stadiona, saopštile su danas saudijske vlasti.

Šta se zaista krije iza odluke Saudijske Arabije da pređe na "moderni islam"?

- Počele su pripreme kako bi tri stadiona u Rijadu, Džedi i Damanu bila spremna da prime porodice početkom 2018. godine - saopštila je na Tviteru Generalna uprava za sport Saudijske Arabije, prenosi AFP.

Ovim značajnim potezom će pristup stadionima, koji je dosad bio dozvoljen samo muškarcima, biti omogućen i ženama, u sastavu porodica, zaključuje francuska agencija.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam mnogo izbora

    30. oktobar 2017 | 01:01

    Dobro dosli u 11 ti vek

  • Nele nele

    29. oktobar 2017 | 23:52

    @Nele jao nele ti ko da imaš 7 pirsinga na jeziku pa nemožeš pričati ali ajde to ali nemaš valjda pirseve na kažiprstu

  • Nele

    29. oktobar 2017 | 23:06

    mi zene izuzev retko idemo na velike utakmice zato sto je u domu carobna atmosfera i kokice i drustvo i gladamo nase kako su se i jedni i drugi spremili za tekmu svi smo napeti i kokive su spas navijamo vise nego na stadionu iz toplih domiva i zavisno u koje je vreme urakmica ustajemo i gledamo nismo ostecene jer celig picetak sezone suvo do jeseni dok je suvo turniri su u skoro svim sportovima aktuelnim zavisi samo koji timovi rekretivci tako uz sponzore a profi timovi u halama sporrtova toliko je super organizovano da ne mislimo sto nismo na tim utakmicama od velikog znacaja alu ipak jesmo i tradicionalno dobrom raspolozenju sigurne smo da nam je tako kao nekad nakbolje sad mozemo da odemo al samo je to i to tako retko da je smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA