≫ 

Mračne prognoze o žrtvama nuklearnog testiranja su se ostvarile: Kim je planinu doveo do kolapsa, a scenario katastrofe tek sledi!

Analitičari tvrde da Mantap, planinski vrh visok 7.200 metara, pod kojim se sprovode nuklearni testovi Severne Koreje, pati od geološke bolesti

  • 7

Nuklearni testovi Severne Koreje ne samo da izazivaju strah širom sveta, nego uzrokuju i takozvani "umorni planinski sindrom". Upravo je jedan od najnovijih testova, verovatno doveo do toga da se sruši tunel u postrujenju za nuklearno testiranja. U toj nesreći je stradalo najmanje 200 ljudi, kako su izvestili japanski mediji.

Upravo se desila neverovatna tragedija na koju su svi upozoravali: Poginulo 200 ljudi u Severnoj Koreji, srušio se tunel za nuklearno testiranje!

Kim Džong Un sprema napad? Satelitski snimci otkrili da Severna Koreja radi na velikom nuklearnom planu (FOTO)

Foto: AP/Tanjug

Analitičari tvrde da Mantap, planinski vrh visok 7.200 metara, pod kojim se sprovode nuklearni testovi Severne Koreje, pati od geološke bolesti, objavio je Vašington Post.

Tokom masovne eksplozije koja je izazvala potres magnitude 6,3, planina je vidljivo pomerana. Od tada je ovaj region, gde zemljotresi nisu česti, imao čak tri potresa.

- Ono što dolazi iz Severne Koreje izgleda kao neka vrsta stresa na zemlji. U tom delu sveta došlo je do stresa u tlu kojeg su uzrokovale eksplozije - rekao je Paul G. Richards, seizmolog na Univerzitetu u Kolumbiji.

Foto: Tanjug/AP

Kineski naučnici su upozorili da bi dodatni nuklearni testovi mogli da prouzrokuju rušenje Mantapa kao i zračenje zbog eksplozije.

Severna Koreja sprovela je šest nuklearnih testova od 2006. godine ispod Mantapa na mestu poznatom kao Pungjue-ri, objekat za nulearno testiranje.

Foto-montaža: Tanjug/AP, Tanjug/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service

Nakon najnovijeg testiranja 3. septembra, diktator Kim Džong Un tvrdi da je režim sa hidrogenskom bombom bio savršen uspeh.

Analitička grupa 38 North objavila je slike koje su pokazale brojnije i raširenije poremećaje na mestu testiranja nego pre, objavio je BBC.

Foto: Profimedia/AFP

38 North navodi da su slike pokazivale klizišta, kao i brojna područja šljunčanog i kamenog polja koja su podrhtavala.

Podrhtavanje se događa kada udarni talasi izbacuju materijal iz zemlje, a materijal se vraća natrag na isto mesto, piše Flipboard.

POSLEDICE

Ova nesreća je zabranula brojne stručnjake. Strahuje se da bi moglo da dođe do curenja radioaktivnog materijala, što bi dovelo do situacije koja bi bila slična onima u Černobilju i Fukušimi.

Kineski stručnjaci su istakli da bi radioaktivni materijal mogao da proširi i mnogo više, što bi dovelo do ugrožavanja čitave hemisfere.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пацифиста

    31. oktobar 2017 | 16:24

    Откуд се светом није ширио страх кад су људе на овом поднебљу засипали осиромашеним уранијумом ! ? Страдали смо сви без обзира на вероисповест.

  • Kinezofil

    31. oktobar 2017 | 14:19

    Kina ce pomoci.

  • Tattoo

    31. oktobar 2017 | 12:53

    Kim će naći resenje on je Boss

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA