≫ 

Tramp stigao u Kinu: Od Si Đinpinga tražiće samo jednu stvar

Američki predsednik nalazi se na azijskoj turneji u okviru koje je već posetio Japan i Južnu Koreju

  • 2

Predsednik SAD Donald Tramp doputovao je u Kinu, otpočinjući trodnevnu posetu toj zemlji, a visoki zvaničnik Bele kuće izjavio je da će Tramp tražiti da Peking prekine finansijske veze sa Pjongjangom i da podrži sankcije UN protiv Severne Koreje.

Tramp krenuo na drugu stranu bez Melanije, ona mu je dobacila nekoliko reči. Odmah se okrenuo i pao je poljubac pred svima!

Američki predsednik nalazi se na azijskoj turneji u okviru koje je već posetio Japan i Južnu Koreju, a u svim razgovorima jedna od glavnih tema je Severna Koreja i njeni nuklearni programi.

Foto: Tanjug/AP

Trampova adminsitracija vidi Peking kao ključ u kontorlisanju Severne Koreje, koja se oslanja na Kinu za 90 odsto svoje trgovine, navodi AFP.

Američki predsednik je prethodno i u obraćanju poslanicima parlamenta Južne Koreje insistirao da Kina prekine sve odnose sa Severnom Korejom, uključujući i ekonomske.

Foto: Tanjug/AP

Uoči posete Kini Tramp čestitao predsedniku Si Ðinpingu na ponovnom izboru za lidera Komunističke partije.

- Radujem se sastanku sa predsednikom Sijem, koji je upravo izvojevao veliku političku pobedu - napisao je Tramp ranije na Tviteru.

Foto: Tanjug/AP

Analitičari smatraju da je Tramp ciljano iskoristio termin "politička pobeda" kako bi privukao Sija za predstojeće razgovore o Severnoj Koreji.

Tramp podilazi Siju kako bi izazvao dobro rasploženje kod njega jer će imati da mu kaže i neke ne bš prijatne stvari, smatra stručnjak za Kinu sa Baptističkog univerziteta u Hong Kongu, Žan Pjer Kabestan, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP

Nakon raskošnih poseta u Japanu i Severnoj Koreji, mediji prenose da će Si organizovati za američkog gosta doček uz počasnu gardu, da će provesti Trampa kroz Zabranjeni grad i prirediti prijem.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinezofil

    8. novembar 2017 | 09:23

    Moze on da trazi sta hoce, ako Kinezi ne zele da ga poslusaju, nista nece dobiti.

  • Darko85

    8. novembar 2017 | 09:42

    A sta da Si Dzi zatrazi da SAD prekine odnose sa Nato?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA