Ako ja ne mogu da te imam, niko neće! Studentkinja se smejala i bacila kiselinu na bivšeg dečka

Mark van Dongen je izabrao da se nad njim izvrši eutanazija, jer više nije mogao da trpi fizičku i psihičku patnju

  • 6

Jednoj ženi se trenutno sudi za ubistvo u Velikoj Britaniji. Ona se sumnjiči za ubistvo, jer je njen bivši dečko odlučio da sebi "prekrati muke", pošto je povređen u napadu kiselinom. Ovaj slučaj se na ostrvu pomno prati jer će njime, zbog prava na eutanaziju, biti postavljen važan pravni presedan, sputniknews.com.

Bivši dečko joj je bacio kiselinu u lice i unakazio je: Po prvi put je pokazala svoje užasne ožiljke, lepotica sada izgleda ovako (FOTO) (VIDEO)

Optuženoj za ubistvo, južnoafričkoj studentkinji modnog dizajna, sudi se u Engleskoj, pošto je njen bivši dečko izabrao kada i kako će umreti u Belgiji. Optužena Berlina Volas (48) je bila ta koja je bacila kiselinu na bivšeg dečka. Ona je prvobitno bila optužena za korišćenje korozivne tečnosti sa namerom da ošteti, opeče, onesposobi i nanese tešku povredu telu tokom incidenta koji se dogodio u septembru 2015. godine. Ali, kada je Holanđanin Mark van Dongen (29), eutanaziran u januaru 2017. godine, tužilaštvo je njenom spisku optužbi dodalo i onu za ubistvo.

Van Dongen je posle napada bio paralizovan, sa 25 odsto tela pod opekotinama. Izgubio je nogu, levo oko, a skoro je ostao bez vida i na desnom oku. On je tražio od doktora da mu prekrate muke.

Napad je usledio pošto je Van Dongen hteo da okonča vezu sa Berlinom Volas i počeo da izlazi sa drugom ženom.

 

Posle žestoke svađe, ona je rekla da ide u hotel. U zajednički stan se vratila oko 3 ujutru, sa kiselinom u čaši. Probudila ga je i uz smeh, rekla:

- Ako ja ne mogu da te imam, niko neće! - tada mu je u lice bacila sumpornu kiselinu.

Mladić je tada istrčao iz kuće tražeći pomoć, vrišteći u agoniji. Komšiji je tada rekao:

- Ova k..ka mi je to uradila. Moja bivša!

 

Kada je sebe video u ogledalu u bolnici, zajaukao je:

- Ubijte me odmah, ako mi lice ostane ovakvo! Ne želim da živim!

Berlina Volas je ubrzo uhapšena, a u njenom kompjuteru su pronađeni upiti, "da li mogu da umrem ako popijem sumpornu kiselinu?" i slični. Na suđenju je tvrdila da je mislila da je u čaši, iz koje je sipala kiselinu, samo voda.

 

Van Dongen se na kraju, ne mogavši više da izdrži bolove, prijavio za eutanaziju i preminuo je 2. januara ove godine.

Tri belgijska lekara su potvrdila da je to bila "razumna odluka" imajući u vidu "nepodnošljivu fizičku i psihičku patnju", koju je trpeo. Suđenje se nastavlja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    9. novembar 2017 | 23:18

    Ali zapazite ovo - mislila je da je u casi voda. Vrhunac zlobe. I uvek je tako kad je zena ubica, obratite paznju. Ili je navodno zrtva maltretiranja, ili je slucajno muzu odsekla glavu, uvek je ona neduzna.

  • Ljubica

    10. novembar 2017 | 10:25

    Bez obzira na pol istom merom kazniti nasilnicu i nasilniko ponasanje u bilo kom obliku.

  • one su uvek u pravu

    11. novembar 2017 | 00:09

    kad zene ubijaju smisljeno one to rade slucajno ili greskom, a tako i sa svakom drugom stvari kad im podje lose i koju planiraju dugo za urade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA