Tramp odao Putinu tajnu o operaciji Mosada u Siriji

Predsednik SAD je navodno preneo tu obaveštajnu informaciju Rusima, a da pre toga nije obavestio i diskutovao o takvoj odluci s izraelskom stranom

  • 2

Kada je predsednik SAD Donald Tramp otkrio izraelske obaveštajne informacije visokim ruskim zvaničnicima u martu, on je zapravo obelodanio detalje tajne izraelske misije ubacivanja u grupu Islamske države duboko u Siriji, tvrdi američki magazin Veniti fer.

Čeka se samo da Putin stavi potpis: Rusija uzvraća udarac SAD, strane medije proglašava stranim agentima

Izraelska jedinica za kontraterorizam je radeći zajedno s članovima Mosada došla do informacije da je grupa Islamske države u Siriji razvila bombe koje mogu da se stave u laptop i da se pronesu neprimećene kroz kontrolu na aerodromu.

Tramp je navodno dao tu informaciju ruskim zvaničnicima. U izveštaju se navodi da je to otkriće navelo njegovu administraciju, kao i britanske vlasti, da zabrane laptop i druge elektronske uređaje u avionima dok aerodromi ne budu mogli da sprovedu striktnije bezbednosne mere.

Predsednik SAD je navodno preneo tu obaveštajnu informaciju Rusima, a da pre toga nije obavestio i diskutovao o takvoj odluci s izraelskom stranom.

Američki časopis navodi da je to kršenje izraelsko-američkog poverenja koje ima posledice na širi region Bliskog istoka, jer je Izrael procenio da bi Rusija mogla da prenese takve obaveštajne informacije svojim saveznicima Irancima.

(Telegraf.rs / Beta)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    23. novembar 2017 | 13:47

    Sve se bojim da je ovo istina.

  • sponzori terorizma

    4. decembar 2017 | 22:21

    zamisli dokle smo to dosli da jevrejima smeta da drugi znaju da islamska drzava moze stavit bombu u racunare! umjesto da oni to javno kazu svima, ljute se jer su prvo trebali da nastradaju neduzni zbog sebicnosti zidova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA