Kim Džong Un je čestitao Novu godinu stravičnom izjavom: Od nje se trese ceo svet

Kako je rekao, ove godine Severna Koreja bi trebalo da se fokusira na masovnu proizvodnju nuklearnih bojevih glava i balističkih raketa za "operativno raspoređivanje"

  • 32

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da bi SAD trebalo da budu svesne da su nuklearne snage Severne Koreje sada realnost, a ne pretnja, prenosi AP.

Pre 6 godina narod je prebledeo od tuge na sahrani njenog oca, a danas je ona najmoćnija žena Severne Koreje (FOTO) (VIDEO)

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je Severna Koreja postigla istorijski poduhvat "popunjavanjem'' svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima "nuklearno dugme" na svom stolu.

- SAD bi trebalo da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje - rekao je Kim.

Kako je rekao, ove godine Severna Koreja bi trebalo da se fokusira na masovnu proizvodnju nuklearnih bojevih glava i balističkih raketa za "operativno raspoređivanje".

- To oružje bi se koristilo isključivo ako je naša bezbednost ugrožena - rekao je Kim.

Istovremeno, on je pozvao na poboljšanje odnosa sa Južnom Korejom, kao i da su Zimske olimpijske igre dobra prilika da se pokažu mogućnosti korejske nacije.

Prema njegovim rečima Severna i Južna Koreja trebalo bi pod hitno da se nađu kako bi raspravile o slanju delegacije na ZOI.

Kim je nosio sivo odelo i kravatu, a u govoru je spomenuo i ekonomska dostignuća i istakao važnost unapređenja životnog standarda nacije.

Predsednik SAD Donald Tramp je na ovo Kimovo obraćanje kratko naveo – "videćemo".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S G

    1. januar 2018 | 21:42

    Ovaj bumbulinko mnogo se vazan pravi to ce da bude igra slona i misa pa ce da se u cudu nadje i jos ce da se pita sta ovo bi

  • Sale1971

    1. januar 2018 | 13:35

    Samo da njemu Ameri ne čestitaju prvi,pa se neće više prsiti svojim poluispravnim šklopocijama,samo mi žao onoga napaćenog naroda!

  • Србин77

    1. januar 2018 | 12:35

    Нови Хитлер у најави.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA