≫ 

Tramp raspustio komisiju koja je istraživala prevare na predsedničkim izborima 2016. godine

Ta komisija, kojom je predsedavao potpredsednik SAD Majk Pens, uspostavljena je u maju prošle godine da bi razmotrila tvrdnje o izbornoj prevari

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp raspustio je komisiju zaduženu da razmotri navode o izbornoj prevari tokom izbora 2016. godine, nakon što su mnoge savezne države odbile da joj obezbede podatke, saopštila je Bela kuća.

- Umesto da se upustimo u beskrajne pravne bitke na račun poreskih obveznika, danas sam potpisao izvršnu naredbu kojom raspuštam Komisiju i zatražio od ministarstva za unutrašnju bezbednost da preispita ta pitanja i odredi dalje akcije - naveo je Tramp u saopštenju.

Ovo je dugme kojim Tramp preti Severnoj Koreji? Obama ga je koristio za jednu sitnicu (FOTO)!

Ta komisija, kojom je predsedavao potpredsednik SAD Majk Pens, uspostavljena je u maju prošle godine da bi razmotrila tvrdnje o izbornoj prevari, ali je naišla na otpor mnogih saveznih država.

Savezni sudija u Vašingtonu je u novembru konstatovao da je ta komisija samo savetodavno telo, i da nema pravnu moć da prisili države da joj daju podatke,podseća Rojters.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA