9 od 10 žena doživelo seksualno uznemiravanje na ulicama Brisela: U srcu EU napastvovanje je postalo svakodnevna pojava

88 odsto ispitanih žena doživelo je seksualno uznemiravanje na ulicama Brisela, a polovina ispitanih kaže da se suočila i sa fizičkim nasiljem

  • 6

Skoro devet od deset žena u Briselu doživelo je neku vrstu seksualnog uznemiravanja, pokazuje istraživanje Univerziteta u Gentu, navodi sajt Politiko.eu.

Misteriozna smrt lepotice koja je bila stručnjak za seks: Imala je neprijatelje, zlostavljana je kao mala, a onda je pronađena mrtva (FOTO) (VIDEO)

Prema tom istraživanju, 88 odsto ispitanih žena doživelo je seksualno uznemiravanje na ulicama Brisela, a polovina ispitanih kaže da se suočila i sa fizičkim nasiljem.

Svaka treća žena se i dalje bori sa posledicama uznemiravanja ili napada.

- Nema dovoljno poštovanja za žene. Ukoliko na ulicama na njih viču koristeći seksualne uvrede, to nije mali zločin - kaže belgijska državna sekretarka Bjanka Debets, koja je naručila istraživanje.

Debets je učestvovala u kampanji ohrabrivanja žena da prijave policiji takve slučajeve, a sada planira da u martu uvede aplikaciju “Dalje ruke, Brisel“ (HandsAway), po ugledu na sličnu aplikacija koja već postoji u Francuskoj.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA