AMERIKANCI NESTAJU U BLATU: Jeziva klizišta nose sve pred sobom, ljudi zatrpani, domovi uništeni. Ova oluja je pokrenula katastrofu!

Zvaničnici navode da je prvi izveštaj samo "administrativna greška"

  • 20

Zvaničnici okruga Santa Barbara u Kaliforniji objavili su novu brojku kada su u pitanju nestali u klizištu, prema poslednjim informacijama, nestalih ima 8. Oni navode da je raniji izveštaj u kom se navodi da ima 48 nestalih u klizištu koje se dogodilo u utorak, samo "administrativna greška", navodi CNN.

Broj žrtava u Kaliforniji raste: 17 osoba poginulo, više od 10 nestalo. Jezivi prizori ulica i kuća koje su razorila klizišta (FOTO) (VIDEO)

 

Spasioci ne odustaju od potrage za preživelima pošto su se reke blata i stena obrušile na domove u i oko obalske zajednice Montesito, ubivši pri tom najmanje 17 ljudi, nedeljama pošto je požar opustošio taj predeo, prošlog meseca. Prema rečima šerifa Bila Brauna svi su fokusirani na to da provere da li ima preživelih u objektima koji su oštećeni.

Svih 17 poginulih je u okrugu Santa Barbara, naveli su zvaničnici, a povređenih ima 28.

 

Poplava i klizišta uništili su 65 kuća i oštetili 462 objekta. Čak 8 komercijalnih zgrada je uništeno, a 20 oštećeno. Više od 75 odsto ruševina je provereno u potrazi za nestalima, a više od 500 spasilaca i 10 pasa traži preživele. U Montesitu  i Samerlendu na snazi je obaveštenje da pijaća voda mora da se prokuvava. Oluja koja je pokrenula katastrofu se smirila i vreme sada ide na ruku spasiocima.

Dajana Bruer je rekla novinarima da joj je potvrđeno da je njena prijateljica Džozi Gauer (69) poginula pošto je otvorila vrata, pa se blato obrušilo na nju. Roj Roter (84) je poginuo, a njegova žena Tereza je spašena. Među nestalima je i stariji bračni par Džejms i Alis Mičel, njihova unuka Sara Vejmer, kao trgovac nekretninama Rebeka Riskin.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boki

    11. januar 2018 | 19:34

    Neduzni ispastaju ali i mi smo bili neduzni,sta nam je SAD ucinio,od boga je to.

  • boki

    11. januar 2018 | 19:33

    Jeste neduzan narod ispasta ali i mi i mnogi narodi nisu bili njima duzni,a nestali su Americkom politikom i nanosenje zla drugima.

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    11. januar 2018 | 18:11

    Milosrdno blato...i koletarna steta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA