≫ 

Lepa Italijanka čuva veliku tajnu: Verenica bivšeg Trampovog savetnika pod lupom FBI, da li je ona ključ misterije o vezama sa Rusima? (FOTO)

Simona Manđante radila je sa kontroverznim profesorom Džozefom Misfudom koji je preko Rusa imao "prljavštine" o mejlovima Hilari Klinton

  • 0

Klupko se odmotava. Nakon što je priznao FBI da je lagao o svojim vezama s Rusijom i pravoj prirodi kontakata sa misterioznim profesorom s Malte, Džordž Papadopulos ponovo je u žiži javnosti.

Jedan od savetnika Donalda Trampa za spoljnu politiku tokom predizborne kampanje priznao je FBI da je uoči izbora danonoćno tražio veze s Rusijom i zvaničnim Kremljom kako bi pronašao nešto što bi moglo da ugrozi drugog predsedničkog kandidata, Hilari Klinton.

Papadopulos je tako u Rimu došao do profesora i nekadašnjeg diplomate Džozefa Misfuda s Malte koji mu je otkrio da ima prljavštine o Klintonovoj, odnosno "više od 1.000 kompromitujućih mejlova".

Papadopulos je sada u stalnom kontaktu sa FBI, a osoba koja je svo vreme uz njega je verenica, Italijanka Simona Manđante.

Ko je misteriozna plavuša?

Lepa advokatica i pored sve veće tražnje od medija uspeva da ostane na distanci iako svi, pa i predsednik Tramp znaju da bi ona, kao Papadopulosova verenica morala da zna jako mnogo o svemu.

Kako je 2016. pre predsedničkih izbora radila sa Misfudom, zdrava logika nalaže da je sigurno znala bar nešto.

Manđante je svesna da je njen verenik samo želeo da pomogne Trampu i impresionira ga do te mere da je ugrozio sopstvenu karijeru i budućnost.

- Republikanci su za Džordža govorili da ni kafu sebi ne ume da skuva i da je bio potpuno nebitan lik u kampanji što je smešno i jadno. Pa neke od Trampovih govora pisao je baš on. Pitali su ga za sve. On je lično sredio sastanak Trampa i egipatskog predsednika El Sisija. Mislim da se odabirom da stane na stranu istine i FBI Džordž potvrdio dobre namere. Ne želi da njegovo ime bude uprljano - rekla je Manđante.

Potom se osvrnula na svoju ulogu u celoj priči.

- Zvučaće kao da sam naivna ali ja zaista ništa nisam znala šta se dešava. Radila sam kod Đanija Pitele, kasnijeg predsednika Evropskog parlamenta u 2014. godini. On me je spojio sa Misfudom. Pre toga se nikada nasamo nisam viđala s tim čovekom. Kada mi je istekao ugovor u Evropskom parlamentu, Pitela me je preporučio Misfudu i 2016. sam otišla u London u advokatsku kancelariju. Posao je bio obećavajući ali sam se prevarila - rekla je ona.

Profesor je prevario, ljubav je vratila na pravi put

Simona je naglasila da je na posao došla razočarana.

- Kancelarija je bila staromodna i neuredna. Mi advokati, sami smo morali da donosimo laptopove. Ništa nije funkcionisalo kako treba. Videla sam da nešto nije u redu. Misfudove diplomatske aktivnosti, sada verujem u to bile su samo paravan za druge stvari kojima se bavio. Nikad nisam videla neke Ruse u tim kancelarijama, ali nije bilo ni onako kako mi se prethodno obećavalo da će biti. Razgovori sa Misfudom bili su teški. 'Namazan' je, nikad ne znate šta zaista misli, govori neodređeno i u rebusima. U to vreme mi je na Linkedinu prišao Džordž i posle serije dopisivanja, našli smo se i otpočeli vezu - rekla je Manđante.

Tramp priznao da je pod istragom FBI i uperio prstom u čoveka koji je odgovoran za "lov na veštice"!

Misfud ju je prevario. Obećao joj je mesečnu platu od 3.000 evra, a ona ni cent nije videla.

Kada je otkriveno šta je radio Papadopulos, Misfud je nestao. Papadopulos je i sam obrisao nalog na Fejsbuku. Simoni nije bilo jasno šta se dešava.

- Bila sam u šoku. Nekoliko dana kasnije u novembru, na vrata nam je došao federalni agent koji mi je uručio pismo FBI, potpisano od Arona Zelinskog. Tražili su da dođem na ispitivanje uz opasku da postoje indicije da sam možda prekršila federalni zakon. Advokat koji je hteo da me zastupa tražio mi je 800 evra po satu, što sam odbila. Došla sam sama i pričala s agentima nekoliko sati. Čak su me i pitali da li volim Džordža, a onda su mi rekli kako je on srećnik - otkrila je Manđante.

Dodala je i kako je agentima naglasila da je samo jednom bila u Rusiji i to u Sankt Peterburgu a ne u Moskvi, kao advokat u slučajevima zlostavljanja dece.

FBI i dalje motri na nju. Za sada nema dokaza da je na bilo kakav način umešana u priču između Trampa, Misfuda, Papadopulosa, Klintonove i drugih aktera najzvučnije afere iz 2016. godine.

Manđante se drži priče da je poslovno bila bliska sa Misfudom ali da ne zna šta je on radio iza zatvorenih vrata.

Istraga će pokazati da li je govorila istinu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA