≫ 

U Holandiji poginulo 3 ljudi: Majka sa bebom za dlaku preživela katastrofu, sekund ih delio od sigurne smrti (FOTO) (VIDEO)

Stablo je pri padu odlomilo i deo krova

  • 4

Na šokantnom snimku nadzornih kamera iz mesta Horst u Holandiji, vidi se kako se žena koja je jutros ulicom gurala dečja kolica, samo pukim slučajem izvukla bez posledica. Na videu koji je objavio holandski de telegraf vidi se kako oluja čupa stablo i baca ga na pločnik, tik pred noge majke.

Ljudi i bicikli "lete" po Holandiji, vetar prevrće kamione, Nemci zavejani, Englezi u mraku: Oluja lomi Evropu, ima poginulih, a najgore tek sledi (FOTO) (VIDEO)

Stablo je pri padu odlomilo i deo krova, a grane su samo okrznule šokiranu ženu. U snažnom nevremenu u Holandiji poginulo je troje ljudi, a u zemlji je proglašeno ozbiljno, "crveno" upozorenje na opasnost od teške vremenske nepogode.

Brzina vetra, u oluji koja je danas poharala Holandiju, ide i do 140 kilometara na sat. Amsterdamski aerodrom Šipol, jedan od najprometnijih u Evropi, za sada ne može sa sigurnošću da kaže kada će avioni poleteti.

Na Tviteru su brojni Holanđani objavili fotografije srušenih stabala i prevrnutih kamiona.

Policija je zatvorila središte Almere, grada od 200.000 stanovnika, istočno od Amsterdama i preko društvenih mreža upozorila ljude da budu oprezni i ostanu u svojim domovima.

Na internet stranici ministarstva saobraćaja navodi se da su snažni udari vetra prevrnuli na putevima 17 kamiona. Snažni vetar uništio je železničke pruge i električne vodove, prenosi BBC.

BELGIJA I NEMAČKA

U Briselu je poginula žena nakon što joj je drvo palo na automobil.

Najmanje tri osobe su izgubile život u Nemačkoj, gde je vetar rušio drveće i gurao kamione van puta. Orkan Frederik s naletima vetra i do 160 km po času je i u delovima Nemačke potpuno zaustavio vazdušni i železnički saobraćaj, a vlasti apeluju da građani ne napuštaju stanove bez preke potrebe.

U nekoliko saveznih pokrajna u četvrtak je otkazana nastava u osnovnim i srednjim školama.

U Ruhrskoj oblasti, koja se prva našla na udaru orkana koji je stigao sa severozapada, jak vetar je odneo krovove s brojnih zgrada i rušio stabla.

U tom delu Nemačke je oko 100.000 stanovnika ostalo bez električne energije zbog oštećenja na mreži dalekovoda.

U Dusiburgu je grad, sirenama za uzbunu, građane upozorio na opasnost od orkana.

Nakon što je u susednoj Holandiji zaustavljen saobraćaj na aerodromu Amsterdam, oko podneva je u potpunosti ili delimično obustavljen saobraćaj na aerodromima Koeln/Bon, Frankfurt i Minhen.

Očekuje se da će orkansko nevreme u popodnevnim satima stići i na istok Nemačke.

Pogledajte kako je izgledao Njujork kad je ciklon bomba "pogodila" Ameriku:

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • palica

    18. januar 2018 | 20:49

    Standard, zensko, vidi I zna da su vremenske nepogode I ona ide napolje sa bebom, sta vise reci o mozgu?

  • mama

    18. januar 2018 | 22:45

    Mozda je isla iz vrtica kuci, nema tamo necu ja na posao cuskibe padaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA