Kada Tramp u Davosu započne govor, ostaće u PRAZNOJ sali!

Trampov govor je zakazan za za 13 časova

  • 4

Sve veći broj prisutnih u Davosu planira da izađe tokom govora američkog predsednika Donalda Trampa na Svetskom ekonomskom forumu, u znak protesta zbog njegovih nedavnih komentara o afričkim državama.

(BLOG UŽIVO) Svetski ekonomski forum u Davosu: Tramp se obraća učesnicima danas, traži se rešenje za sajber napade (FOTO) (VIDEO)

Tramp je više puta nazvao afričke zemlje "vuko*ebinama" na sastanku iza zatvorenih vrata kada se govorilo o imigraciji.

Bojkot Trampovog govora prvi put je spomenuo Bonang Mohale, direktor udruženja "Business Leadership South Africa", u otvorenom pismu. Odlazak sa govora je sigurno delotvorenije i moćnije nego da se učesnici uopšte ne pojave, spekulisali su neki učenici u Davosu.

Foto: Tanjug / AP

Na ovogodišnjoj ceremoniji dodeljivanja diploma Univerziziteta Notr Dam, na desetine studenata i njihovih porodica tiho su ustale i izašle dok je potpredsednik Majkl Pens govorio o slobodi govora.

Afrički izvršni direktori rekli su da bi Trampu trebalo da se prizna da je rekao nešto neprimereno i da kaže da mu je žao.

- Samo tražimo to, samo da se izvini. Ne postoji način da Tramp shvati koliku je štetu napravio - izjavio je Luvujo Rani, izvršni direktor "Silulo Ulutho Technologies", južnoafričke internet kompanije, koji je rekao da nije siguran i da li će uopšte prisustvovati govoru.

Tramp se danas sastao sa predsednikom Ruande, Polom Kagameom, koji je i predsednik Afričke unije, kako bi "ponovo afirmisao odnose između SAD i Afrike, kao i o zajedničkim prioritetima, saopšteno je u petak iz Bele kuće.

Trampov govor je zakazan za 13 časova.

- Trampova primedba o afričkim državama verovatno neće mnogo uticati na dugoročnu trgovinu i investicije između američkih i afričkih zemalja. Južna Afrika ima duboke veze sa Amerikom, uključujući istoriju slanja studenata na koledže i bliskih trgovinskih odnosa - rekao je Rani.

Pogledajte kako su juče izgledali protesti u Davosu protiv Trampa:

(L.C.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    26. januar 2018 | 13:15

    Kako on da govori kad nezna dase ponasa

  • Misa

    27. januar 2018 | 18:24

    Ameri SVE VISE imaju zemlje koje ih jednostavno MRZE,ne samo zbog govora već i DELA! Kad bi se SADA sprovela neka amketa,naravno SLOBODNA,ne ona NEVLADINA,došli bi do zaključka da su Američki prijatelji SAMO Englezi...znaci oni JOŠ GORI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA