Na kuću liderke Mjanmara jutros je bačen molotovljev koktel

Su Ći je veoma popularna među budističkom većinom u Mjanmaru

  • 2

Na rezidenciju liderke Mjanmara Aung San Su Ći bačen je jutros molotovljev koktel, ali ona nije bila kod kuće i pričinjena je samo minimalna šteta, rekao je portparol vlade Zav Htaj.

Zapad ju je veličao, a sada traže da vrati Nobelovu nagradu za mir: Progonili su i nju, a sada žmuri pred egzodusom (FOTO) (VIDEO)

On je rekao da je Su Ći, koja se nalazi na poziciji državnog savetnika i ministra spoljnih poslova, u trenutku incidenta bila u prestonici Nejpjido, prenosi AP.

Naveo je da su očevici primetili jednog muškarca koji se udaljavao od rezidencije, kao i da je policija pronašla na imanju rezidencije bocu sa tragovima molotovljevog koktela.

Su Ći je veoma popularna među budističkom većinom u Mjanmaru, ali se nalazi na meti žestokih kritika svetske javnosti zbog toga što se nije usprotivila egzodusu Rohidnža muslimana iz zemlje, navodi AP.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ante

    1. februar 2018 | 16:01

    Gospodja Su Ci, brani svoju zemlju od ilegalnih muslimanskih naroda koji ilegalno već 40 godina dolaze iz Bangladeša, Pakistana, Indije, Malezije, dodju, ostanu, izgrade hiljade džamija, uvedu šarijatske srednjovekovne kuranske zakone, počnu da potiskuju miroljubive budiste, a zadnjih dvadeset pet godina osnivaju muslimanske terorističke kampove, gde desetine hiljada muslimanskih terorista trenira i ide na ratišta Sirije, Iraka, Avganistana, Bosne, Kosova! Gospodja Su Ci pokušava da te ilegalne teroriste vrati u matične zemlje, i logično je da se dešavaju ekscesi na obadve strane, muslimansku i budističku!

  • Вељко

    1. februar 2018 | 12:56

    Не да се није успротивила већ је и, макар то било нечињењем, посредно помогла и подржала насиље над том мањином. А то што је код већине популарна ништа не мора да значи, и многи други су били популарни а били су злочинци, убице па чак и људождери. Сетимо се само Иди Даде Амина. Хиће, Јан Смита,... СТРАШНО!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA