Vladajuća partija proglasila Madura za kandidata na prevremenim predsedničkim izborima: Lider Venecuele očekuje pobedu

Bivšem vozaču autobusa Maduru je popularnost nešto porasla u zadnje vreme

  • 1

Vladajuća stranka Venecuele imenovala je predsednika Nikolasa Madura svojim kandidatom za prevremene predsedničke izbore koji se trebaju održati do kraja aprila.

Vladajuća partija u Venecueli traži prevremene predsedničke izbore: Maduro po svaku cenu želi novi mandat

- Kandidatura je odobrena aklamacijom. Vi ste zvanično kandidat Ujedinjene socijalističke stranke Venecuele - izjavio je drugi čovek stranke Diosdado Kabelo na političkom sastanku.

Maduro (55), koji je tesno pobedio 2013. godine, kao naslednik socijalističkog predsednika Uga Čaveza, trebao bi lako da pobedi na izborima jer je vladajuća partija učinila sve što je potrebno kako bi sprečili učešće vodećih opozicionih kandidata. 

- Apsolutno je logično da kandidat bolivarske revolucije za izbore bude Nikolas Maduro. Brat, drug besprekornog revolucionarnog ponašanja... Pobedićemo, nema sumnje - rekao je Kabelo, potpredsednik stranke.

Bivšem vozaču autobusa Maduru je popularnost nešto porasla u zadnje vreme, ali nije mu naklonjeno više od 70 odsto birača, prema anketi instituta Delphos.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA