Bolesni domar škole učenicu (12) silovao 40 puta: Vodio je u skrivenu prostoriju ispod zemlje, trpela je nasilne i bolne odnose mesecima

Žrtva danas tuži Srednju školu za marketing i pravo u Bruklinu, tvrdeći da su nadležni gradski zvaničnici odgovorni za ono što joj se događalo, jer Rodrigez zbog prethodnih hapšenja nije smeo da radi u blizini dece

  • 2

Učenicu jedne srednje škole u Bruklinu domar je silovao 40 puta u razdoblju od nekoliko meseci. Sve se događalo pre osam godina u "seksualnoj tamnici" koju je silovatelj Ambioriks Rodrigez vešto skrivao u školi.

Smrt devojčice (7) je digla celu državu na noge: Sada su uhvatili serijskog ubicu, priznao je da je ubio još sedmoro dece. Koja kazna je prava? (FOTO)

U intervjuu za Njujork Post, želeći da ostane anonimna, 20-godišnja devojka se prisetila kobnog susreta sa Rodrigezom na stepeništu koje je vodilo do školskog podruma u kojem je proživljavala horor, pa se pita zašto niko nije primetio šta se događa.

Žrtva danas tuži Srednju školu za marketing i pravo u Bruklinu, tvrdeći da su nadležni gradski zvaničnici odgovorni za ono što joj se događalo, jer Rodrigez zbog prethodnih hapšenja nije smeo da radi u blizini dece.

- Da je neko, negde, obraćao pažnju na mene, možda se sve ovo ne bi dogodilo - ispričala je.

Kada su se prvi put susreli bila je sama na školskom stepeništu, a Rodrigez je povučenu 12-godišnjakinju razvedenih roditelja upitao: - Zašto me uvek tako gledaš?

Nespretno, ali preteće "udvaranje" pohotnog domara zbunilo je devojčicu koja nije imala pojma da je ono uvod u nekoliko meseci seksualnog zlostavljanja u skrivenom kutku škole.

Domar, koji je tada imao 32 godine, odvodio ju je u podrum za vreme ručka, nastave, posle škole, prenosi Jutarnji.hr.

- Nekako je uspeo da mi stvori pritisak da se moram da se spustim sa njim niz stepenice. Govorila bih mu da neću, ali ipak me naterao da odem sa njim. To je trajalo mesecima - prisetila se.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Neko negde nije radio svoj posao kako treba. Satima bih bila odsutna sa nastave, a niko se nije zapitao gde sam - rekla je ona.

Rodrigez je konačno uhapšen zbog silovanja 2011. godine, a osuđen 2013. na 20 godina zatvora.

Silovana devojka tužila je Rodrigeza i Gradski kancelariju za obrazovanje na Vrhovnom sudu na Menhetnu, tvrdeći da je domar, od pre poznat po konzumiranju marihuane i pijančenju unutar školskog kompleksa, kao i po hapšenjima 2004. i 2007. zbog posedovanja droge. Tvrdi da su trebali da ga otpuste pre nego što joj je priredio pakao u skrivenoj, vlažnoj prostoriji sa gvozdenim vratima.

Ispričala je da se prilikom njihovih susreta u podrumu događalo nekoliko minuta nasilnog i bolnog seksa, a ponekad je tamo ostajala duže vreme jer joj on nije dopuštao da ode kući, iz straha da bi neko mogao da je vidi.

- Ti trenuci bili su kao večnost - rekla je ističući pritom da nikakva znanja o seksualnom obrazovanju nije imala i da nije znala šta su kondomi, niti da li ih je Rodrigez koristio.

Bila je zbunjena i razarao ju je osećaj krivice, jer je mislila da će upasti u probleme ako nekome neštu bude rekla.

Foto: Pixabay

Nakon što je pet meseci trpela seksualno zlostavljanje, odlučila je da izostaje iz škole, da kasni na nastavu, da boravi u većoj grupi učenika kako bi Rodrigezu bila teže dostupna. U to vreme živela je sa ocem. Kaže da u to vreme niko nije primećivao promene u njenom ponašanju, pa tako ni njen otac.

Konačno, usled prevelikog stresa zbog seksualnog pakla koji je prolazila, poverila se jednom nastavniku na školskom izletu 2011. godine. Istoga dana domar je uhapšen. U početku je žalila što je nekome ispričala priču.

- Morala sam da je ponavljam nekoliko puta i svaki put bih plakala i mislila o tome danima - rekla je ona.

Imala je 14 godina kada je svedočila protiv domara na suđenju. Na klupi za svedoke je ronila suze dok je njen zlostavljač sedeo samo nekoliko koraka od nje, prenosi Jutarnji.hr.

- Bilo je strašno, preveliki stres - priznaje ona.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Pixabay

U pismenom priznanju Rodrigez je napisao kako je ona sa njim koketirala sve vreme. Utehu pronalazi u činjenici da je njenim priznanjem sprečeno zlostvljanje drugih devojčica.

Nekoliko godina psihoterapije joj je trebalo da shvati kako nije kriva za to što se događalo. Njen advokat Džejms Mongro za skrivenu prostoriju u podrumu rekao je da izgleda kao iz horor filma.

- Sasvim je jasno da je Gradska kancelarija za obrazovanje bila upoznata sa činjenicom da je Rodrigez problematična osoba i da predstavlja pretnju deci - kaže on.

Daljinac

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    6. februar 2018 | 13:57

    Ovoga ima kod nas ali mi nemamo ko da vodi računa o tome i to se gura pod tepih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA