≫ 

Sestra Kim Džong Una prisustvovaće otvaranju Zimskih olimpijskih igara: Prvi član porodice Kim koji će posetiti Južnu Koreju!

Većina severnokorejske delegacije od 280 članova, uključujući i tim navijačica, stigla je u sredu

  • 0

Uticajna sestra lidera Severne Koreje Kim Džong Una prisustvovaće ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u petak, koja se održava u Pjongčangu u Južnoj Koreji, kažu ministri u Seulu.

Zove se Kim, o svemu odlučuje, ima 90 godina, a nije vođa: Čovek koji je zapravo šef države, predstavlja Severnu Koreju u svetu i na otvaranju ZOI (VIDEO)

Ona će na ceremoniju otvaranja ZOI-a doći zajedno sa ceremonijalnim šefom države, predsednikom parlamenta Kim Jong namom.

Kim Jo Džong je najmlađa kćerka pokojnog lidera Kim Džong Ila, a uloga joj je ojačana prošle godine kada je unapređena. Ona će biti prvi član dinastije Kim koji će posetiti Južnu Koreju, od kada se poluostrvo podelilo na dva dela 1953. godine.

Ona je mlađa sestra severnokorejskog lidera, sa kojim je veoma bliska i sa kojim je zajedno živela tokom studiranja u Bernu u Švajcarskoj.

Njena glavna uloga je, kako se navodi, da brine o imidžu svog brata u javnosti preko režimskih medija.

Foto: Profimedia/AFP

Obe Koreje će na ceremoniji otvaranja marširati pod jednim zastavom. Učešće Severa posmatrano je kao odmrzavanje bilateralnih veza.

Međutim, stručnjaci kažu da je malo verovatno da će imati uticaj na nuklearne ambicije Severa.

Kim Jo Džong biće u pratnji delelgacije Severne Koreje, čije je prisustvo najavljeno tokom prošlog vikenda.

Većina severnokorejske delegacije od 280 članova, uključujući i tim navijačica, stigla je u sredu u Južnu Koreju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA