Brod koji tražio nestali malezijski avion nestao sa radara: Posle tri dana se pojavio!

Tri dana kasnije, brod se pojavio van područja koje pretražuje i na planiranom putu prema australijskoj luci Fremantle

  • 8

Brod koji je tragao za malezijskim avionom MH370 nestao je sa radara na tri dana nakon što je bez objašnjenja isključen njegov satelitski nadzorni sistem, piše Gardijan.

Australijski naučnici veruju da znaju gde je pao malezijski avion

- Početkom januara malezijska vlada je zaposlila američku firmu "Ocean Infinity" u potrazi za avionom firme "Malaysia Airlines", nestalim u martu 2014. godine. Brod firme "Ocean Infinity" nazvan "Seabed Constructor" krenuo je u potragu 22. januara, ali nakon deset dana je isključio svoj sistem automatske identifikacije (AIS) bez ikakvog objašnjenja.

Tri dana kasnije, brod se pojavio van područja koje pretražuje i na planiranom putu prema australijskoj luci Fremantle. Ni malezijska vlada ni "Ocean Infinity" nisu objasnili nestanak broda sa svih radara, ni kojim se putem kretao u ta tri dana.

Foto: AustralianFoto: Australian Transport Safety Bureau Transport Safety Bureau

Porodice poginulih u padu aviona pozvale su malezijsku vladu i američku firmu da objasne trodnevni nestanak broda. Rođak jedne od osoba na letu MH370 izjavio je: "Smatram da je incident zaista čudan i zabrinjavajući. Ako je nestanak bio namerno planiran, potrebno je njegovo objašnjenje. Ako je brod nestao sa radara iz drugih razloga, trebaju da nam to i kažu".

Foto: Australian Transport Safety Bureau

Stručnjak koji prati brod Kevin Rup izjavio je kako veruje da je posada odlučila da isključi sistem za praćenje broda kako bi zaštitila porodice žrtava od nepotrebnog stresa, prenosi Index.hr.

Rup smatra da je posada zaključila kako bi zbog praćenja kretanja broda moglo doći do raznih nagađanja da je nešto pronašao, što bi uznemirilo porodice žrtava.

Foto: AP/Tanjug

Let iz Kuala Lumpura za Peking MH370 nestao je u martu 2014. godine. Podaci vojnih radara i satelita pokazali su da je avion naglo skrenuo prema Indijskom okeanu i srušio se. U trenutku pada u avionu je bilo 239 osoba.

Daljinac

(Telegraf.rs/Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    7. februar 2018 | 10:41

    Nešto kriju? Nemoguće da ga nisu pronašli? Ali mora prvo da se sakrije nešto od javnosti.

  • Matrix

    7. februar 2018 | 11:03

    Toliko navodnih satelita u navodnom svemiru i ne mogu da nađu avion.To je zato što sateliti ne postoje osim u holivudskim filmovima i cgi slikama na netu kada ukucate u guglu.Da sateliti postoje ne bi mogao tako nestati,što znači da zemlja nije okrugla kako nam govore u školama koje služe za ispiranje mozgova.

  • РВ

    7. februar 2018 | 10:29

    Још га траже?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA