Žan-Mari Le Pen besan na ćerku: Preti da će pozvati policiju ako mu ne dozvole da prisustvuje kongresu partije

Osnivač Nacionalnog fronta danas je dobio na sudu pravo da ostane počasni predšednik partije, iako je sud podržao odluku Nacionalnog fronta da mu zabrani da bude punopravni član stranke

  • 3

Veteran francuske krajnje desnice, osnivač i nekadašnji lider Nacionalnog fronta, Žan-Mari Le Pen zapretio je danas da će pozvati policiju da mu pomogne da narednog meseca prisustvuje kongresu te partije, što otvara put za mogući sukob s njegovom ćerkom i aktuelnom liderkom stranke Marin Le Pen.

Moja ćerka nije sposobna da vodi Francusku: Žan Mari osuo paljbu po Le Penovoj i predložio drugu idealnu predsednicu

Žan-Mari Le Pen godinama je u sukobu sa svojom kćerkom - svađaju se na sudu i u medijima od kako ga je Marin Le Pen izbacila iz stranke 2015. godine u okviru napora da popravi njen imidž.

- Otići ću uz pomoć policijskih snaga, ako treba - rekao je 89-ogodišnji Žan-Mari Le Pen za list Figaro, na pitanje da li planira da ode na kongres 10. i 11. marta, iako je Nacionalni front saopštio da nije dobrodošao na tom kongresu.

Foto: Tanjug/AP

Osnivač Nacionalnog fronta danas je dobio na sudu pravo da ostane počasni predsednik partije, iako je sud podržao odluku Nacionalnog fronta da mu zabrani da bude punopravni član stranke, prenosi Rojters.

- Moja uloga kao počasnog predsednika obavezuje me da pratim šta Nacionalni front radi, a kongres je u srcu aktivnosti partije - rekao je on.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • %+%

    9. februar 2018 | 16:55

    Izlapeo čovek 100%. Pusti mladje da rade i zahvali Bogu za svaki novi dan koji ti podari.

  • Sanja

    12. februar 2018 | 10:47

    E da je on pobedio pre 15 god Francuska ne bi licila na zoloski vrt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA