Lovokradicu rastrgli lavovi: Od njega ostala samo glava

Policija pokušava da utvrdi identitet žrtve od koje je ostala samo glava

  • 14
Beli lavovi

Foto: Tanjug/AP

Policija u Južnoj Africi objavila je da je jednog lovokradicu rastrgao i pojeo čopor lavova. Od žrtvinog tela je malo ostalo posle napada koji se dogodio u blizini Krugera, nacionalnog parka u ovoj zemlji, piše Metro.

Misteriozno Perino ubistvo u Africi: Krenuo je u lov na lavove po trofej života, vraćaju ga u kovčegu. Ovo su njegove poslednje reči o smrti

Delovi tela pronađeni su tokom proteklog vikenda u grmlju u rezervatu u severnoj provinciji Limpopo. Proteklih godina, krivolov je sve češći.

- Izgleda da je žrtva krenula u krivolov kada su je lavovi napali i pojeli. Ostala je samo glava - naveo je portparol policije provincije Limpopo.

Napunjena lovačka puška pronađena je blizu tela u subotu ujutru. Policija pokušava da utvrdi identitet žrtve. Tokom prošle godine, nekoliko lavova je pronađeno otrovano u blizini jedne farme u istoj provinciji, odsečenih glava i šapa.

Foto: AP/Tanjug

Delovi tela lavova koriste se u tradicionalnoj medicini. Lovokradice često love i nosoroge jer u Kini, Vijetnamu i drugim azijskim zemljama, cveta potražnja za njihovim rogovima za koje se veruje da leče određene medicinske probleme.

Pogledajte ovu lavlju upornost, da l' je hteo da ga povezu ili...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA