Nemamo strategiju "krvavog nosa": SAD priznala da ne razmatra vojni udar na Severnu Koreju

Vlada SAD sprovodi politiku "maksimalnog pritiska" putem sankcija da bi se Severna Koreja navela da pregovara

  • 7

Američka vlada nema strategiju "krvavog nosa", fokusiranu na vojni udar na nuklearni program Severne Koreje, ali koji neće dovesti do rata.

Kako su Severna Koreja i SAD zamalo potpisale nuklearni sporazum pre 24 godine. A onda je jedan američki predsednik sve to PONIŠTIO (FOTO)

To su naveli senatori koji su informacije dobili u Beloj kući, a viši funkcioner administracije je potvrdio njihove navode.

Vlada SAD sprovodi politiku "maksimalnog pritiska" putem sankcija da bi se Severna Koreja navela da pregovara, a istovremeno vojna opcija ostaje na stolu.

Demokratska senatorka Džin Šahin i njen republikanski kolega Džejms Riš tvrde da im je rečeno da vlada ne razmatra ono što neki opisuju kao pristup "krvavog nosa" - vojni udar s ciljem da pokaže američku odlučnost ali koji neće dovesti do rata.

Kandidatkinja predsednika Donalda Trampa za poziciju glavnog američkog diplomate za istočnu Aziju Suzan Tornton rekla je da i ona tako razume situaciju.

(Telegraf.rs/Beta)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA