≫ 

Srušio se putnički avion u Iranu: Poginulo svih 66 putnika i članova posade

Avion se strušio u u iranskoj provinciji Isfahan

  • 2

Putnički avion sa 66 putnika i članova posade srušio se u Iranu. Prve nezvanične informacije govore da su svi poginuli.

SITUACIJA SVE VRELIJA: Iran negira da je Izrael presreo njihov dron

Avion u kojem se nalazilo više od 60 osoba srušio se u području grada Semirom u iranskoj provinciji Isfahan, javila je agencija "Tasnim", pozivajući se na Centar za vanredne situacije.

Prema informacijama Press TV-a, avion je leteo iz Teherana ka gradu Jasudž na jugozapadu Irana, a srušio se na području grada Semiroma u provinciji Isfahan. Jasudž se nalazi oko 780 kilometara južno od iranske prestonice.

Avion je 50 minuta nakon poletanja nestao s radarskih zaslona. Okolnosti pada aviona u vlasništvu kompanije "Aseman erlajns" za sada nisu jasne, a nema ni podataka o mogućem broju žrtava.

Sve raspoložive interventne službe poslane su na mesto nesreće, no čini se da se sve dogodilo na teško pristupačnom terenu što otežava spasilačke operacije.

Guverner Semiroma je rekao da spasilački helikopteri ne mogu da se spuste na mesto nesreće zbog guste magle, dok spasilačke službe pokušavaju da do lica mesta dođu kopnenim putem, navodi Rojters pozivajući se na poluzvaničnu agenciju Mehr.

Sve hitne službe su obaveštene, prenele su agencije Isna i Fars pozivajući se na Piroseina Kulovanda, šefa nacionalne spasilačke službe.

Vlasti su saopštile da će pokrenuti istragu. Iranski Crveni polumesec saopštio je da je rasporedio svoje predstavnike u oblasti u kojoj je avion pao.

Vlasti su navele da je avion u vlasništvu poluprivatne aviokompanije "Aseamn erlajns", sa sedištem u Teheranu, koja je specijalizovana za letove do zabačenih aerodroma širom zemlje, ali obezbeđuje i međunarodne letove.

Daljinac

(Telegraf.rs / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    18. februar 2018 | 13:17

    Prvo u Rusiji pa sad u prijateljskoj zemlji Iranu, nije li to malo cudnovato, treba to dobro istrazit.

  • Kiza

    18. februar 2018 | 10:39

    66 gde bas taj broj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA