≫ 

Sve više kompanija prekida saradnju sa Udruženjem vlasnika oružja: Da li je na pomolu velika promena posle masakra na Florodi?

Republikanski guverner je najavio da će predložiti još neke mere koje bi povećale bezbednost u školama i pooštrile kontrole oružja

  • 4

U SAD i dalje traje debata o kontroli oružja posle masakra u školi na Floridi, a sve više kompanija saopštava da je, zbog tog incidenta, okončalo marketinški program sa Udruženjem vlasnika oružja.

Koliko je zaista moćan lobi za oružje u SAD? Milijardama potplaćuju političare, Trampova pobeda im je bila veoma bitna (FOTO) (VIDEO)

Guverner Floride Rik Skot založio se da se starosna granica za kupovinu oružja podigne sa 18 na 21 godinu.

Republikanski guverner je najavio da će predložiti još neke mere koje bi povećale bezbednost u školama i pooštrile kontrole oružja, kao i da će o tome razgovarati sa nadležnima u narednom periodu.

U međuvremenu, sve više kompanija saopštava da je okončalo marketinški program sa Udruženjem vlasnika oružja, zbog pucnjave u školi na Floridi.

Foto: Tanjug/AP

Među kompanijama su avio prevoznici Delta i United, osiguravajuća kuća Mef Life, kompanije za rentiranje automobila Hertz i Enterprise, tehnološka kompanija Symanteć Corp, lanci hotela Wyndham i Best Western.

Udruženje vlasnika oružja je, kako navodi Glas Amerike, najmoćnija lobistička grupa u Americi koja se zalaže za slobodnu prodaju i nošenje oružja i ima oko 5 miliona članova.

Foto: Tanjug/AP

Zagovornici kontrole oružja na Tviteru su pozvali na bojkot Udruženja vlasnika oružja (#BoycottNRA) i koriste društvene mreže da pozovu kompanije da prestanu da sarađuju sa Udruženjem.

Sa druge strane, predsednik tog udruženja Vejn Lapjer je na skupu Konzervativne političke akcije poručio da zagovornici kontrole oružja eksploatišu ubistvo na Floridi.

Američki predsednik Donald Tramp izneo je nekoliko predloga, među kojima je naoružavanje nastavnika, podizanje starosne granice sa 18 na 21 godinu za kupovinu automatskog i poluatomatoskog oružja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • roki

    25. februar 2018 | 10:44

    Pa ipak nema toliko problema . A svi imaju pistolje .vise se ubija u srbiju

  • Duka

    25. februar 2018 | 09:18

    Ne postoji ludji narod od americkog,nigde u svetu civil nemoze da poseduje automatsko oruzje sa dugom i kratkom cevi

  • Cika Velja

    25. februar 2018 | 10:26

    Dobra ideja i svidja mi se...ali je zakasnila barem pola veka???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA