Rusi dostavili humanitarnu pomoć sirotištu u Siriji: Kažu da su zabrinuti zbog pretnji koje su upućene Damasku

Moskva je uznemirena pretnjama upotrebom sile protiv Damaska koje neke zemlje upućuju, uključujući i SAD, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov

  • 1

Ruski centar za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji isporučio je danas humanitarnu pomoć sirotištu u sirijskom gradu Hama, saopštio je taj centar.

Istočna Guta postaje druga Srebrenica: Gardijan o situaciji u Siriji (FOTO)

- Sirotište je dom deci čiji su očevi poginuli braneći svoju zemlju u okršajima - rekao je predstavnik centra Andrej Nekipelov, prenela je agencija Tas s.

Humanitarna pomoć sastoji se od hrane, odeće, obuće, lekova i drugih potrepština.

Foto: Tanjug/AP

Rjabkov: Uznemireni smo pretnjama silom Damasku

Moskva je uznemirena pretnjama upotrebom sile protiv Damaska koje neke zemlje upućuju, uključujući i SAD, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

On je istakao da se to kosi sa rezoluciom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 2401, prenosi Tas s.

Foto: Tanjug/AP

- Veoma smo uznemireni izveštajima da se usred opšteg porasta retorike protiv Damaska i anti-ruske retorike u Vašingtonu, opet čuju pretnje korišćenjem sile, što nije zakonito. Oni tragaju za izgovorima i to je potpuno protivno značenju i sadržaju rezolucije 2401 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - rekao je Rjabkov.

U rezoluciji Saveta bezbednosti UN jednoglasno usvojenoj u subotu, zahteva se 30-dnevno primirje širom Sirije kako bi se omogućio pristup humanitarnoj pomoći i medicinska evakuacija.

Foto: Tanjug/AP

Rezolucija je usvojena nakon što su sirijske provladine snage sedam dana zaredom bombardovale istočna predgrađa Damaska koja su pod opsadom, u jednoj od najpogubnijih ofanziva u sirijskom ratu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA