≫ 

EVROPA I DALJE OKOVANA SNEGOM: Ledeni talas na popušta, otkazani letovi, u Nemačkoj i do -30 stepeni, pet osoba umrlo u Poljskoj (FOTO) (VIDEO)

Ruska meteorološka služba juče je saopštila da je hladno i u Moskvi, gde se prethodne noći živa na termometru spustila na 20 stepeni ispod nule

  • 0

U većem delu Evrope i danas se beleže veoma niske temperature zbog naleta ledenog vazduha sa severoistoka - u Nemačkoj je zabeležena jedna od najhladnijih noći tokom godine, nepovoljni vremensku uslovi izazvali su prekide u saobraćaju u Velikoj Britaniji, a u Rumuniji doveli i do otkazivanja letova.

Ledeni talas iz Sibira smrzao Evropu: Stravično niske temperature u Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Rusiji i Rumuniji, troje ljudi umrlo od hladnoće (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

RUMUNIJA

Zbog lošeg vremena otkazano je 15 letova i 85 vozova u Rumuniji, navodi se u danas objavljenom saopštenju Centra za informacije o saobraćaju i Generalnog inspektorata rumunske policije.

Od 15 otkazanih letova, osam je iz Bukurešta, šest iz Krajove i jedan iz Sibinja.

Aerodrom Mihail Kogalničanu u Konstanci bio je zatvoren od 6.30 sati, ali je potom ponovo otvoren. U većim delovima Nemačke živa se spustila ispod 10 stepeni Celzijusa, navodi AP.

NEMAČKA

Nemačka meteorološka služba objavila je da je tokom noći zabeležila temperaturu od minus 30, 4 stepeni Celzijusa na najvišem vrhu u zemljli Cugšpic.

Foto: Tanjug/AP

Iz kancelarije nemačke kancelarke saopštili su da su u Berlinu zbog nepovoljnih vremenski prilika otkazane vojne počasti planirane za sredu zbog dolaska predsednika Gane Nane Akufo Adoa.

Kako su juče preneli mediji, u Nemačkoj su najmanje četiri osobe povređene u saobraćajnim nezgodama.

Foto: Tanjug/AP

VELIKA BRITANIJA

Obilne snežne padavine u delovima Velike Britanije poremetile su drumski i železnički saobraćaj, javlja Bi-Bi-Si.

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi, upozorenja na dodatne snežne padavine i veoma niske temperature na snazi su i danas, a policija je javila da su uslovi za vožnju opasni u pojedinim mestima.

Foto: Tanjug/AP

Kamioni su blokirali put kod Kenta, više stotina vozova je otkazano, a mnoge škole su zatvorene.

Među najteže pogođenim okruzima su Kent, Sari, Safok i Saseks, gde je napadalo između pet i 10 centimetara snega, dok je na severoistoku Engleske zabeleženo osam centimetara snega.

Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija suočava se s jednom od, kako se očekuje, najhladnijih nedelja tokom zime, a više od 20 centimerata snega moglo bi da se do srede uveče nagomila u pojedinim delovima istočne Engleske i Severne Irske.

Foto: Tanjug/AP

Zimsko nevreme u britanskim tabloidima nazvano je "zver sa istoka".

Foto: Tanjug/AP

RUSIJA, BUGARSKA I ITALIJA

Ruska meteorološka služba juče je saopštila da je hladno i u Moskvi, gde se prethodne noći živa na termometru spustila na 20 stepeni ispod nule.

Foto: Tanjug/AP

U susednoj Bugarskoj snežni pokrivač dostiže i 40 centimetara, prenela je ranije agencija AP.

Arktička oluja koja je prošla preko Evrope, stigla je i u Rim i sneg je, mada ne veliki, posebno obradovao mališane.

Foto: Tanjug/AP

GRČKA

Temperatura ispod nule, posebno u severnoj i centralnoj Grčkoj, izazvala je saobraćajne probleme, a desetine škola je zatvoreno.

Region Atika, na istoku Grčke, koji uključuje Atinu, pokriven je snegom, pa su se čak i plaže zabelele. U Atici je palo čak 30 centimetara snega.

HOLANDIJA, POLJSKA I FRANCUSKA

Holandske vlasti zabranile su plovidbu čuvenim kanalima u Amsterdamu zbog velike hladnoće i debelog leda koji se stvorio na površini vode.

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, to će omogućiti građanima i turistima da slobodno klizaju po kanalima, što se nije dogodilo od 2012. godine, prenosi AP.

U Poljskoj je zbog hladnoće od minus 22 umrlo pet osoba, čime je ukupan broj osoba koje su ove zime preminule od hipotermije porastao na 58.

Foto: AP/Tanjug

U Francuskoj određeni broj migranata koji spavaju u šatorima na obali Sene zatečen je velikom hladnoćom.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA