Putin poslao jaku poruku Amerikancima: Prvo dokazi, lako ćemo posle o krivici za mešanje u izbore

Rusija ne može da odgovori na optužbe ako optuženi pojedinci nisu prekršili ruske zakone

  • 3

Rusija mora najpre da izanalizira dokaze o krivici pojedinaca optuženih u SAD za mešanje u predsedničke izbore 2016. godine, a potom će doneti nezavisnu odluku o tome da li su oni krivi ili nisu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu američkoj televiziji NBC.

Advokat i zet ruskog milijardera priznao da je lagao federalne istražitelje, koji ispituju mešanje Rusije u američke izbore (FOTO)

Rusija ne može da odgovori na optužbe ako optuženi pojedinci nisu prekršili ruske zakone, istakao je Putin u intervjuu, čiji su delovi emitovani u petak, prenosi danas Tass.

- Uz sve dužno poštovanje lično vama (voditeljki Megin Keli) i Kongresu, morate imati ljude koji su stručni u oblasti prava, i to stoprocentno. A visokoobrazovani ljudi moraju da razumeju da mi u Rusiji ne možemo da krivično gonimo ljude ako oni nisu prekršili ruski zakon - objasnio je ruski predsednik.

Foto: Tanjug/AP

Kada je voditeljka rekla da i ona ima diplomu iz oblasti prava, Putin je ukazao da onda ona mora da shvati da je potrebno uputiti zvaničan upit javnom tužiocu Ruske Federacije.

- Dajte nam dokument, uputite nam zvaničan zahtev. To mora da prođe kroz zvanične kanale, a ne kroz medije ili viku u američkom Kongresu - naglasio je Putin.

Vašington optužuje Moskvu za mešanje u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, a istrage o navodnom mešanju trenutno su u toku pod pokroviteljstvom FBI, specijalizovanih komiteta za obaveštavanje u američkom Senatu i Predstavničkom domu, kao i osoblja specijalnog tužioca Roberta Melera.

Američki predsednik Donald Tramp i ključni zvaničnici njegove administracije više puta su odbacili navode o dosluhu s ruskim izaslanicima tokom burne izborne trke, a i Moskva je u više navrata odbacila optužbe da je težila da utiče na tok izbora u SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    3. mart 2018 | 19:06

    To je predsednik. Ne dozvoljava da mu ljude razvlache po sudovima.

  • Лицемер

    3. mart 2018 | 17:29

    Окани се слања порука, нисте тинејџери. Пошаљи им им ракету али са лансера.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA