≫ 

Srpski kralj oružja objavio rat Amerikancima: Želi da ga skinu sa crne liste!

Američki predsednik Donald Tramp stavio je 21. decembra na "crnu listu“ Slobodana Tešića, poznatog međunarodnog trgovca oružjem, koji je rođen u Kiseljaku u BiH

  • 1

Slobodan Tešić je čovek koga su SAD u decembru prošle godine stavile na "crnu listu" ljudi koji navodno krše ljudska prava i koji se bave koruptivnim aktivnostima širom sveta. Zbog sankcija koje mu je uvela jedna od najmoćnijih država na svetu, Slobodan je angažovao kompaniju Sonor Policy Group Inc, koja se bavi lobiranjem kako bi pokušao da skloni svoje ime sa ove liste.

Tramp uveo sankcije Slobodanu Tešiću: Međunarodni trgovac oružjem na crnoj listi (FOTO)

Zakon o registraciji stranih agenata SAD-a, registrovao je 16. februara ugovor između Venable LLP, advokatske firme koja zastupa Tešića i Sonor Policy Group Inc.

U dokumentu stoji da će kompanija za lobiranje da pomogne advokatskoj firmi da se ime njihovog klijenta ukloni sa američke crne liste.

Američki predsednik Donald Tramp stavio je 21. decembra na "crnu listu“ Slobodana Tešića, poznatog međunarodnog trgovca oružjem, koji je rođen u Kiseljaku u BiH.

Na listi se zajedno sa Tešićem našlo još 50-ak osoba za koje su Tramp i njegova administracija utvrdili da svojim koruptivnim radnjama ugrožavaju ljudska prava širom sveta.

- Tešić je jedan od najvećih trgovaca oružjem na Balkanu, a čitavu deceniju je bio na listi UN, po kojoj se zabranjuje putovanje osobama koje su prekršile sankcije UN protiv izvoza oružja u Liberiju - istakli su Amerikanci u decembru.

Foto: Interpol

Kao rezultat sankcija Tešićeva imovina u SAD je zamrznuta, a američkim državljanima je zabranjeno da obavljaju sankcije sa njim.

Prema izveštaju CNN nekoliko osoba koje su bile aktivne u kampanji Donalda Trampa angažovane su kao lobisti od strane kompanije Sonor Policy Group Inc.

Prema pisanju Politica u junu 2017. godine, ova kompanije je zastupala još jednog trgovca oružjem koji je optužen da je ilegalno prodavao oružje Libiji, ali su tužioci odbacili taj slučaj.

Da li počelo otkucavanje do kraja civilizacije, koje će započeti Rusija i Amerika:

Daljinac

(Telegraf.rs/balkaninsight.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    5. mart 2018 | 23:19

    Pokradu svoje države odnesu pare na zapad. Ovi im stave zabranu i pokupe pare. Podržavam te mere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA