≫ 

Ko je bila lepa i bogata naslednica Mina koja je poginula u fatalnoj nesreći: Družila sa elitom i trebala je uskoro da se uda (FOTO)

Ćerka tajkuna bila je aktivna na Instagramu i trebalo je da se uda 14. marta za turskog biznismena

  • 5

Mina Basaran (28) iz Turske i sedam njenih drugarica poginule su sinoć u avionskoj nesreći. One su se privatnim avionom vraćale za Tursku iz Dubaija, gde su proslavile Minino devojačko veče.

Bogata, lepa i trebalo je uskoro da se uda: Mina se vraćala iz Dubaija gde je slavila devojačko veče kada se srušio avion (FOTO)

Svih 11 putnika, među kojima su bila i 3 člana posade, poginulo je kada se letelica srušila u planinama Irana. Privatni avion bio je u vlasništvu kompanije Basaran Holding, na čijem čelu je turski tajkun Husejin Basaran, Minin otac.

KO JE BILA MINA BASARAN?

Mina Basaran bila je član upravnog odbora Basaran Holdinga i naslednica ove kompanije. Basaran Holding bavi se građevinarstvom, turizmom, avijacijom, hotelima, energijom...

Njen otac Husejin je bivši zamenik predsednika fudbalskog kluba "Trabzonspor". Pored toga, poseduje luksuzne stambene blokove u Istanbulu koje je nazvao po ćerki, "Minine kule". 

Printskrin: Youtube

Mina je trebalo je da nasledi posao sa nekretninama. Diplomirala je na odseku poslovne administracije Univerziteta Koc, a magistrirala je u Londonu. Pojavljivala se i u modnim časopisima, kao što je Vog Turska.

Turska lepotica bila je veoma aktivna na Instagramu, gde ima više od 75.000 pratilaca. U četvrtak je objavila fotografiju na kojoj stoji ispred aviona u jakni na kojoj je pisalo "#bettertogether Mrs Bride". Na drugoj fotografiji sedi u avionu držeći balone u obliku srca.

Nekoliko sati pre fatalne nesreće, Mina je podelila fotku sa devojačke večeri, na kojoj sa osmehom pozira sa drugaricama u luksuznom hotelu. Fotka je prikupila 30.000 lajkova. Njen Instagram nalog je u međuvremenu ugašen.

Foto: Instagram/minabasaran

POGINULO SEDAM NJENIH NAJBLIŽIH PRIJATELJA

Sa Minom u avionu bilo je sedam njenih drugarica. Poginule su Liana Hananel, Zejnep Koskin, Džasmin Bajruh Sajloni, Asli Izmir, Aiša And, Sinem Akai i Burku Urfali.

Liana Hananel bila je osnivač "Lily and Rose", luksuznog brenda kupaćih kostima, Sinem Akai studirala je modu u Italiji i radila je u ovom sektoru.

Burku Urfali takođe je radila u sektoru mode, studirala je na Tehničkom fakultetu u Istanbulu, a kasnije u Njujorku. Godine 2015. pokrenula je svoju liniju odeće "Bug Uniform", koja je pravila radne uniforme.

Sajloni i Izmir bile su dizajnerke nakita i naslednice Izmir zlatare.

Zejnep Koskin bila je ćerka Orhana Koskina, vlasnika kompanije Tojota u Bursi i najbliža Minina prijateljica. Studirala je u Njujorku i radila kao psiholog u Turskoj.

Foto: Instagram/minabasaran

Bogata naslednica bila je verena za turskog biznismena Murata Gezera i trebalo je da se venčaju 14. aprila u Istanbulu.

Prema poslednjim informacijama, avion u kojem su bile devojke uleteo je u kišu, srušio se u planinama i zapalio.

Daljinac

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velizar

    12. mart 2018 | 12:34

    Znači LEPA I BOGATA... Da je bila RUŽNA I SIROMAŠNA niko ne bi reč rekao o njoj. E svete raspali...

  • MZ

    12. mart 2018 | 13:06

    Stvarno velika tragedija.Iskreno saucesce porodicama

  • Almir

    14. mart 2018 | 19:46

    Tuzno, da tuznije ne moze biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA