≫ 

Ortodoksni Jevreji blokirali saobraćaj u Izraelu: Protest zbog hapšenja studenta koji je odbio da potpiše obrasce za odlaganje vojske (FOTO)

Politički predstavnici ortodoksnih Jevreja u međuvremenu su zapretili da će napustiti vladajuću koaliciju ukoliko se ne usvoji zakon po kome se mladi ortodoksni Jevreji oslobađaju služenja vojnog roka

  • 2

Ortodoksni Jevreji zaustavili su u ponedeljak uveče saobraćaj na nekoliko glavnih puteva u blizini Bnej Barka u znak protesta zbog hapšenja ješiva studenta, a tokom protesta došlo je i do sukoba sa policijom.

Kako prenosi portal Tajm of Izrael, demonstranti su blokirali glavni Jabotinski put i zaustavili saobraćaj na autoputu 4, a tokom sukoba reagovale su izraelske snage pokušavjući da uklone studente sa saobraćajnice.

>>>Istraga oko izraelskog premijera se nastavlja: Uhapšena njegova dva bliska saradnika

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, slični protesti dogodili su se u Jerusalimu u četvrtak.

Student, zbog koje su organizovani protesti, uhapšen je jer je odbio da potpiše obrasce za odlaganje vojske, što se prema izraelskom zakonu smatra izbegavanjem vojnog roka.

Foto: Tanjug/AP

Politički predstavnici ortodoksnih Jevreja u međuvremenu su zapretili da će napustiti vladajuću koaliciju ukoliko se ne usvoji zakon po kome se mladi ortodoksni Jevreji oslobađaju služenja vojnog roka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA