≫ 

Ubica opisao brutalne detalje života u zatvoru: Prvog dana naterali su me da se skinem u gomili drugih zatvorenika...

"Pregledavaju li vam anus baterijskom lampom nakon svake porodične posete? Zovu li vas brojem umesto imenom? Ove stvari su moja svakodnevica"

  • 8

Jeste li se ikad zapitali kako to izgleda kad si u zatvoru? Osim na ograničenje slobode, tamo morate da se priviknete i na puno drugih stvari koje su nam u normalnom životu nezamislive.

Svoja iskustva za Vajs je podelio Džeri Metkalf koji svoju kaznu za ubistvo izdržava u zatvoru Tumb u američkoj državi Mičigen.

- Jeste li ikad sedeli na WC šolji i razgovarali s čovekom koji stoji tik uz vas i jede čokoladni keks? Je li vam ikad došlo da zalepite časopise oko tela kao improvizovani oklop? Pregledavaju li vam anus baterijskom lampom nakon svake porodične posete? Zovu li vas brojem umesto imenom? Ove stvari su moja svakodnevica - kaže zatvorenik Džeri.

Brutalno napao i silovao tinejdžerku, a potom je terao da briše sopstvenu krv: Silovatelj iz Mančestera dobio 12 godina zatvora

Tvrdi da je život u zatvoru daleko od normalnog i priseća se svog prvog dolaska u zatvor, piše Index.

-Kad sam stigao u zatvor, sve mi se činilo nepoznato i odvratno. Već su me prvog dana naterali da se skinem u gomili drugih zatvorenika, prošetam tako go i izdali su mi identifikacijski broj. U prvih nekoliko minuta bio sam sistemski ponižen, identifikovan brojem i obavešten da nisam slobodan građanin nego praktično vlasništvo države Mičigen - objašnjava on.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kaže da je prvi dan bio zapanjen, ali sad, dvadeset godina kasnije, već se navikao.

- Pretresa je bilo na stotine. Moraš da se sagneš i rukama raširiš guzove, podigneš penis i testise. Onda prstima otvoriš usta, a između nemaš čime da opereš ruke - opisuje on.

Mnoge stvari koje su ljudima na slobodi nepojmljive, u zatvoru su norma.

- Drugog dana zatvora bio sam među dvadesetak zatvorenika koji su goli provedeni kroz dug blok ćelija u stilu Alkatraza, do prljavog mračnog zajedničkog tuša. Kupatilo je bilo ogromno, s nekoliko prljavih tuševa. Nas nekoliko našlo smo se pod vrelim mlazom vode; neki su masturbirali bez ikakvog suzdržavanja, kao da je najnormalnija stvar na svetu - priča Džeri.

Foto: Shutterstock

Navikao se i na to da su prijateljstva prolazna jer nikad ne znaš kad će ti prijatelja, možda i cimera, prebaciti u drugu ustanovu bez ikakve najave.

- Nasilje je najveća norma u zatvoru. Tokom godina događalo mi se da me izbodu, istuku, i zamalo siluju, a sve to se ponavljalo. Takođe sam u samoodbrani (posebno kao mlad i silovateljima privlačan) morao i sam slične stvari da radim drugima. Jednom sam čoveku koji se gušio u menzi spasio život Hajmlihovim zahvatom. Pola zatvorenika mi je tapšalo,  uglavnom zato što sam prkosio stražaru koji mi je uporno govorio da prestanem, ali druga polovina je zviždala, želeli su da pustim lika da se uguši - kaže on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?!?!?!?

    18. mart 2018 | 00:17

    I neka ti je tako,malo je to... covece ubio si nekome dete,oca,majku,brata,sestru... Sta si ocekivao,hotel sa 5 zvezdica....

  • DARKO 100%

    18. mart 2018 | 00:00

    Mislim da je najgora stvar ako je nevin covek osudjen!( bilo je primera)

  • Marko cg primorje

    18. mart 2018 | 00:13

    Drugo su zatvori u americi dozivotne itd...kod nas su losi al za americke banje...a svajcarska i jos neke evropske zemlje za nase ljetovalista🤣 j.amerika indija bolje da odma se objesis...zatvor to je jedna tuzna prica ako vec sljakas sljakaj po evropi u zatvorima imas sve pa je koloko toliko lakse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA