"Večerajte u ruskoj ambasadi - na meniju pasta s polonijumom": Uvredljivi grafiti u Londonu (VIDEO)

S druge strane, Rusija poriče da ima bilo kakvu ulogu u trovanju u slučaju Skripalj i najavila je da će se Britaniji osvetiti zbog proterivanja ruskih diplomata

  • 9

Protivnici ruskog predsednika Vladimira Putina su grafitima, ispisanim na ulici u blizini ruske ambasade u Londonu, ironično kritikovali Rusiju povodom napada nervnim agensom na bivšeg ruskog dvostrukog agenta, a jedan od grafita je glasio: "Večerajte u ruskoj ambasadi - na meniju pasta s polonijumom".

Najmoćnije zemlje se ujedinile: Velika Britanija, SAD, Nemačka i Francuska optužile Rusiju za napad na ruskog špijuna

Među "predlozima za večeru" našle su se i "špagete sa sarinom" i "novičokolada", prenosi Rojters uz pojašnjenje da Britanija i Rusija razmenjuju javne uvrede povodom upotrebe nervnog agensa "novičok" protiv bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u engleskom gradu Solsberiju.

S druge strane, Rusija poriče da ima bilo kakvu ulogu u trovanju u slučaju Skripalj i najavila je da će se Britaniji osvetiti zbog proterivanja ruskih diplomata.

Inače, 2006. godine je korišćen zeleni čaj s radioaktivnim polonijumom-210 u ubistvu bivšeg agenta ruskog KGB Aleksandra Litvinjenka, kritičara Kremlja, u Londonu, podseća britanska agencija.

Britanski istražitelji su zaključili da je verovatno Putin odobrio ubistvo Litvinjenka, dok Rusija negira da je na bilo koji način bila u to umešan.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beloica

    16. mart 2018 | 11:35

    Napad je najbolja odbrana a mi dobro znamo ko su i kakvu politiku vode Britanci

  • Cicamaca

    16. mart 2018 | 10:55

    500 godina porpbljivač celog sveta , a sada kao fol vode računa o dvoje špijuna.

  • Cika Velja

    16. mart 2018 | 15:02

    Dodjite u Srbiju i probajte engleski nacionalni specijalitet...mesano maso sa osiromasenim uranijumom??? (uran originalan britanski)??? I sta covek da im kaze a da ne vredja stoku na livadi?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA