Žena zvala policiju zbog silovanja u blizini njene kuće, pa nju upucao policajac: Ubistvo koje je diglo na noge SAD i Australiju

Tragični incident dogodio se 15. jula prošle godine

  • 2

Protiv Mohameda Nora (32), policajca iz Mineapolisa, podignuta je optužnica za ubistvo jer je iz vatrenog oružja ubio Australijku Džastin Damond (40).

PUCNJAVA U AMERIČKOM GRADU: Rafali odjekuju Mineapolisom, šest osoba povređeno

Tragični incident dogodio se 15. jula prošle godine, a izazvao je lavinu reakcija, kako u Australiji, tako i u Americi.

Džastin je upucana u bizarnom sledu događaja. Iako se zasad ne zna pouzdano što se tačno dogodilo kobne noći, policijskom istragom je utvrđeno da je Damond zvala policiju nakon što je čula uznemirujuće zvukove u blizini svoga doma misleći da je reč o silovanju.

Foto: Tanjug/AP

U optužnici protiv Nora, koji se predao vlastima u utorak nakon podizanja optužnice, navodi se da je policijski automobil vozio Matthew Harrity, koji je jedini sarađivao sa istražiteljima, dok su se približavali kući u kojoj je živela Džastin.

Policajci su čuli buku nekoliko trenutaka prje nego što je ona prišla njihovom automobilu. Nor je sa suvozačevog mesta ispalio prema njoj jedan hitac i kroz otvoreni prozor pokraj vozačevog sedišta.

Pogodio je nesrećnu Džastin nakon čega su obojica izašla iz vozila kako bi joj pružili prvu medicinsku pomoć, ali je ona podlegla povredama.

U optužnici se navodi kako nema dokaza da je policajac Nor uočio pretnju koja bi opravdala upotrebu vatrenog oružja. Umesto toga, Nor je bezobzirno i namerno ispalio hitac sa suvozačevog mesta, sa kojeg je mogao videti i čuti manje nego njegov kolega Harrity na vozačevom sedištu.

Optužnica bi bila podignuta puno ranije da je neko od Norovih kolega sarađivao sa istražiteljima.

Foto: Profimedia/Caia Image

Prema policijskoj dokumentaciji, ubijena Australijka dva puat je zvala policiju u okviru osam minuta. Drugi put je htelada javi da policijska kola još nisu stigla te se brinula da su policajci dobili pogrešnu adresu.

Dva minuta nakon drugog poziva, dvojac je stigao na mesto poziva i nedugo potom dogodila se pucnjava.

Kada su stigli pred njenu kuću, navodi se u optužnici, isključili su svetla na automobilu, bilo je osvetljeno tek mesto pokraj vozača.

Džastin se iz Australije preselila u Mineapolis i pre venčanja uzela prezime svoga zaručnika Dona Damonda.

Australijski mediji su opširno izveštavali o ubistvu, nazivajući incident noćnom morom, a vest je  komentarisao i i najviši politički vrh.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Ovo ubistvo nas je sve šokiralo, neobjašnjivo je. Kako može na ovaj način biti ubijena žena u pidžami koja je tražila pomoć policije. Ovo je zaista bolan gubitak -  rekao je tada australski premijer Malkom Ternbul.

Ukoliko bude proglašen krivim, Nor može dobiti do 25 godina zatvora za ubistvo, i do 10 godina za ubistvo bez predumišljaja.

Daljinac

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. mart 2018 | 22:29

    Brate oni prvo pucaju🔫pa ako prezivis pitaju te onda za zdravlje,kao kod nas intervetna prvo te istaburaju pa ti onda traze licnu kartu🚔😆😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA