Zvali su ga Buldožer: Isplivali novi dokazi o smrti ruskog medijskog cara, opet sve upućuje na jednog čoveka

Prema ovom izveštaju glavni medijski igrač u Rusiji nije umro nesrećnim slučajem, već su ga na smrt prebili plaćenici

  • 5

Bivši britanski špijun Kristofer Stil predao je izveštaj FBI u kojem tvrdi da su ruskog medijskog mogula Mihaila Lesina na smrt prebili ruski službenici državne bezbednosti 2015. godine u Vašingtonu.

Prema ovom izveštaju, glavni medijski igrač u Rusiji nije umro nesrećnim slučajem, već su ga na smrt prebili plaćeni nasilnici, piše Bazfid.

Amerika i ostale zemlje povele diplomatski rat na jedan od najtužnijih dana u Rusiji (SPISAK DRŽAVA)

Izveštaj je navodno napisao bivši britanski špijun Kristofer Stil, koji je najpoznatiji po pisanju dosijea o odnosima Donalda Trampa sa Rusijom, koji je objavljen u januaru prošle godine.

Stil tvrdi da je Mihail Lesin, koji je osnovao televiziju "Raša tudej" odnosno RT, ubijen.

Telo Mihaila Lesina otkriveno je u njegovoj hotelskoj sobi 5. novembra 2015. godine, sa povredama glava nanetim tupim predmetom. Godinu dana kasnije policija iz Vašingtona zatvorila je istragu, zaključivši da je Lesin poginuo nakon nekoliko pada u pijanom stanju, piše Biznis insajder.

Kristofer Stil godinama je bio pouzdani izvor za FBI i druge agencije u svim pitanjima vezanim za Rusiju.

Foto: Wikipedia

Prema onima koji su bili bliski sa Lesinom a koji je bio poznat kao "Buldožer", često je umeo da se opija dok je radio kao ministar za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina.

Međutim, agent FBI izjavio je da u birou svi veruju da iza njegovog ubistva stoji ruska vlada.

- Ono što mogu da vam kažem jeste da u birou niko ne veruje da se Lesin napio, pao i poginuo. Svi misle da je prebijen na smrt i da iza toga stoji Putin ili Kremlj - izjavio je jedan agent 2017. za Bazfid.

Bivši službenik CIA ponovio je izjavu agenta i dodao kako "svi koje zna, da su profesionalci i da znaju nešto o Rusiji, veruju da je ubijen".

Foto: Promo

Ovo su ključne tačke koje je Bazfid otkrio u vezi sa smrću Lesina i istrazi:

- oligarh koji je angažovao ljude da prebiju Lesina nije hteo da on umre, ali se napad oteo kontroli

- Lesinova smrt se dogodila neposredno pre nego što je trebalo da ima sastanak u Ministarstvu pravde SAD, sa kojima je trebalo da priča o radu RT

- Još tri osobe, pored Stila, izjavilo je za FBI da su Lesina ubili ruski bezbednosni agenti

- policija je objavila izveštaj o njegovoj smrti u decembru na 58 strana, ali nije spomenula da je Lesin preminuo od trauma nastalih tupim udarcima po celom telu

- Utvrđeno je da je neispravan snimak nadzorne kamere koja se nalazila ispred njegove sobe a koja je trebalo da snimi tri sata pre nego što je umro. Policija je odbila da kaže da li je ikada pregledala ceo snimak

Ovi navodi došli su u trenutak kada je pola sveta objavilo diplomatski rat Rusiji zbog trovanja bivšeg špijuna i njegove ćerke u Britaniji. Brojne zemlje, uključujući i SAD, proterale su ruske diplomate.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soro

    28. mart 2018 | 21:23

    Izgleda da nemaju pametnija posla nego da štancuju gluposti.

  • Pravnik

    28. mart 2018 | 21:38

    Moska eliminisala čovjeka koji je njeno glavno "oružje" u medijskom ratu.Pa mene samo zanima dokle idu ove zapadna gluposti i nebuloze. A posebno su zanimljive izjave zapadnih zvaničnika, "Mi nemamo nista protiv naroda Rusije ali imamo protiv Putina", a ironija je da je taj narod upravo izabrao Putina.

  • ns

    29. mart 2018 | 01:29

    Gebelsova propaganda : "sto puta ponovljena laž postaje istina".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA