Američki nastavnici štajkuju i traže veće plate: Ne žele da rade za 3.773 dolara mesečno

Ova savezna država je, pre poslednjeg povećanja plata, bila 49. po visini nastavničničkih plata u SAD

  • 6

Veliki broj škola u američkoj saveznoj državi Oklahomi danas će biti zatvoren, drugog dana štrajka nastavnika koji traže veće plate u okviru pobune koja je pogodila savezne države pod vlašću republikanaca širom SAD, prenosi AP.

Najbolja nastavnica na svetu naučila 35 jezika da bi mogla da priča sa svim svojim đacima i zbog toga je osvojila milion dolara (FOTO)

Navodi se da je guvernerka Oklahome prošle nedelje potpisala dokument kojim se nastavnicima plate povećavaju za 15 do 18 odsto, ali deo nastavnika, kojima plate nisu povećavane poslednjih deset godina, nije zadovoljan i izašli su na ulice.

- Da ne radim još jedan posao, živela bih od bonova za hranu - kaže Re Lovles, samohrana majka i učiteljica u osnovnoj školi na severozapadu Oklahome.

Ova savezna država je, pre poslednjeg povećanja plata, bila 49. po visini nastavničničkih plata u SAD, uz prosečnu godišnju zaradu nastavnika od 45.276 dolara (3.773 dolara mesečno).

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. april 2018 | 09:26

    E to je prava Amerika kad jedna nastavnica kaze da nebi imala ni za hleb da neradi jos jedan posao!a to sto nam serviraju preko filmova glamuru i sjaju,pravde,americki san ,sve je to laž!

  • Neko,neko tamo daleko

    3. april 2018 | 09:37

    Tih 45 hiljada je bruto zarada,ona ne vidi ni blizu tu cifru,odbiju se razni porezi,penziono itd 20 posto otprilike joj odbiju za razlicite poreze a ono preostalo sto dobije.........Amerikanci su eksperti u zaduzivanju,nakupuju previse i to sve na kredit,rade za banke ceo zivot

  • Milja

    3. april 2018 | 10:03

    Naravno da strajkuju.Nisu stoka da pristaju da rade za 200 evra mesecno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA