Najbolja nastavnica na svetu naučila 35 jezika da bi mogla da priča sa svim svojim đacima i zbog toga je osvojila milion dolara (FOTO)

Da bi mogla da komunicira sa svojim učenicima, među kojima ima puno izbeglica, i njihovim roditeljima, Andria je naučila osnove 35 jezika koji se govore u školi

  • 6

Britanka Andria Zafirakou osvojila je nagradu "za najbolju nastavnicu na svetu" i milion dolara. Ona je počasnu titulu dobila zahvaljujući svom trudu i radu sa učenicima.

Omiljena učiteljica iz Srbije ušla među 50 najboljih prosvetara NA SVETU

Zafirakou predaje umetnost i tekstil u državnoj školi u Alpertonu, koja se nalazi u siromašnoj multietničkoj londonskoj četvrti. Da bi mogla da komunicira sa svojim učenicima, među kojima ima puno izbeglica, i njihovim roditeljima, Andria je naučila osnove 35 jezika koji se govore u školi.

Prinskrin: Facebook/AJ+

- Svaka kultura koju možete da zamislite postoji u ovoj školi. Ovde se govori skoro 35 različitih jezika. Za skoro 85 posto naših učenika engleski je dodatni jezik - rekla je najbolja učiteljica na svetu.

Kako je ispričala, nije bitno što učenici ne znaju engleski, u školi im pomažu da razviju svoje veštine i postignu samopouzdanje.

Pored toga što gaji različitost, ovo je jedna od najsiromašnijih oblasti u Britaniji.

- Učenici su u dodiru sa bandama, nasiljem i to je poražavajuće - istakla je nastavnica i dodala kako je pokrenula boks klub.

Boks klub pomaže im da kvalitetno potroše vreme, da nauče osnove samoodbrane, rade na svom samopouzdanju i spreči da uveče budu na ulici.

Prinskrin: Facebook/AJ+

Njeni učenici ističu da Andria pazi na njih kao što to radi svaka majka.

- Nije bitno ko si i odakle dolaziš, tera nas da maksimalno iskoristimo svoj potencijal - složili su se njeni učenici.

Učiteljica se još izborila za promene školskog programa kako bi ga približila učenicima.

Zafirakou je bila među 10 finalista od 30.000 kandidata iz celog sveta koji su se prijavili na međunarodno takmičenje kojem je svrha da se vrati ugled zanimanju nastavnika.

Nagrada obavezuje dobitnika da se još najmanje 5 godina bavi tim pozivom.

Prinskrin: Facebook/AJ+

Svečanost dodele nagrada u Dubaiju obeležio je dolazak svetskog prvaka Formule 1 Britanca Luisa Hamiltona, koji je doneo nagradu u svom sportskom bolidu uz pratnju policije.

Mohamad ben Rašid Al-Maktum, vladar Dubaija je nakon što je dobitnici uručio nagradu na Tviteru "čestitao Andriji Zafirakou na tituli najbolje nastavnice na svetu, najlepšem zanimanju".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    1. april 2018 | 22:55

    Jel to realno ? 35 jezika? mozda da ,mozda ne!e vala brate ako nezna srpski onda nezna ni tih 34

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    2. april 2018 | 08:43

    Retko čitamo o nastavnicama koje znaju mnogo stranih jezika, a sve češće o onim koje poznaju jezike - svojih učenika, tinejdžera! ;-) ;-)

  • Džon

    2. april 2018 | 08:42

    Englezi opet namestili pobedu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA