Tramp pobesneo: Psovao je kada je čuo da su Francuska i Nemačka proterale po četvoro ruskih diplomata, a SAD čak 60

Više od 20 zemalja proteralo je više od 150 ruskih diplomata iz solidarnosti sa Velikom Britanijom, koja je optužila Moskvu za trovanje kontraobaveštajca Sergeja Skripalja, iako Rusija krivicu negira

  • 11

Predsednik SAD Donald Tramp pobesneo je kada je saznao da će američki saveznici u Evropi, Francuska i Nemačka, proterati samo po četvoro ruskih diplomata, nasuprot Amerikancima koji su proterali 60.

Zbog čega je Tramp ipak odlučio da bombarduje Siriju i šta je bio glavni cilj: Koju poruku je hteo da pošalje američki predsednik? (FOTO)

Tramp je, kako piše "Vašington post", izgleda verovao da će neke evropske zemlje iz svojih prestonica proterati isti broj ruskih diplomata kao i SAD.

Pobesneo je, kako se navodi, i zbog toga što su SAD u medijima predstavljene kao da zauzimaju najčvršći stav prema Rusiji.

Njegovi saradnici pokušali su da ga ubede da je ukupan broj proteranih diplomata u Evropi otprilike i isti kao u SAD, međutim, Tramp je na to odgovorio da ga je briga za ukupan broj, tvrdi neimenovani sagovornih "Vašington posta".

Sve besniji, Tramp je verovao da su ga njegovi saradnici naveli da veruje da će biti mnogo više proteranih diplomata u Evropi.

- Mnogo je psovao. Mnogo - priča sagovornih "Vašington posta".

Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Više od 20 zemalja proteralo je više od 150 ruskih diplomata iz solidarnosti sa Velikom Britanijom, koja je optužila Moskvu za trovanje kontraobaveštajca Sergeja Skripala, iako Rusija krivicu negira.

Kako piše "Vašinton post", Tramp je u početku oklevao da poveruje obaveštajnim podacima kako Rusija stoji iza incidenta u Solzberiju, što neki njegovi pomoćnici objašnjavaju njegovom sklonošću da vidi zavere.

Da bi ga ubedili, oni su ga upozorili da će ga štampa kritikovati ako se ne solidariše sa saveznicima.

On je insistirao je je trovanje Skripala evropski problem, kao i da evropski saveznici treba da preuzmu vođstvo u reagovanju.

Sergej Skripal, bivši ruski špijun Foto: Tanjug/AP

- Zašto od mene tražite da to učinim? Šta će Nemačka učiniti? A Francuska? - upitao je Tramp u razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej.

Tramp je pobesneo kad je čuo medijske izveštaje da je proterivanje ruskih diplomata najveće u američkoj istoriji, uporedivši to sa brojem proteranih u Evropi.

- Da ste mi rekli da će Francuska i Nemačka proterati samo po četvoro, i ja bih proterao toliko - rekao je Tramp, tvrdi jedan od njegovih saradnika.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. april 2018 | 17:32

    Tramp misli da je to rijaliti sou sto je on imao u odabiru svojih asistenata za biznis,tako se i ponasa,ali on nezna da je ruski rijaliti najopasniji na svetu, tako ili ce promeniti igru ili ce biti suocen sa belim medvedom!

  • Realista

    16. april 2018 | 17:19

    Evropa, osim Velike Britanije, treba da se okrene sama sebi i dobrim odnosima sa Rusijom. Također bi došlo do razvoja, kako Rusije i EU država tako i nas. Naravno, to SAD i VB neće nikad dopustiti, kao što ni u prošlosti nisu.

  • Soki

    16. april 2018 | 19:26

    Kako podmeću,da je to evropski problem! To je problem Britanije i eventualno Rusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA