Policija rešila brutalno ubistvo zahvaljujući Apple Watch-u

Hoće li sud prihvatiti ove podatke kao dokaze i uvrstiti ih među druge dokaze protiv osumnjičene, znaće se u junu za kad je zakazano suđenje

  • 0

Australijska policija je zahvaljujući podacima iz sata Apple Watch rešila brutalno ubistvo u Adelaideu.

Naime, 57-godišnja žena pronađena je mrtva u vešernici u svojoj kući u septembru 2016. godine. Iako je policiji odmah bila sumnjiva njena snaja, nisu mogli da dokažu njenu krivicu. Sve do pre nekoliko nedelja.

Tužiteljka Karmen Mateo novinarima je objasnila kako je ključni dokaz došao sa žrtvinog pametnog sata.

Uhapšeni članovi porodice Kolt koja je nastala iz incesta: Policija se šokirala kada je na imanju pronašla njihovu decu (FOTO)(VIDEO)

- Sat ovakvog tipa sadrži senzore koji beleže pokrete i brzinu kojom se kreće osoba koja ga nosi, beleži istoriju dnevnih aktivnosti korisnika, ali i njegove otkucaje srca - objasnila je Mateo i dodala kako dokazi s Epl sata pokazuju kako je ubijena napadnuta čak tri sata pre nego što je pozvana policija, iako je njena snaja tvrdila da se napad dogodio neposredno pre poziva policiji.

Policija je uverena kako je u periodu od samog napada do poziva u pomoć, snaja ubijene uklonila svoju odeću koja je bila umrljana krvlju i namestila mesto ubistva kako bi odgovaralo njenoj tvrdnji o napadu provalnika.

- Osumnjičena nije predvidela da će policija uspeti da utvrdi vreme smrti i druge informacije sa samog uređaja - zaključila je Mateo.

Hoće li sud prihvatiti ove podatke kao dokaze i uvrstiti ih među druge dokaze protiv osumnjičene, znaće se u junu za kad je zakazano suđenje.

Ovaj slučaj pokazuje kako pametni uređaji, kao što su pametni sat ili fitnes-narukvica, mogu biti korisni ne samo za života korisnika već i nakon njegove smrti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA