Na sastanku Kima i Pompea u Pjongjangu nije bilo zvaničnika Stejt Departmenta

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da se Pompeo prošle nedelje sastao sa severnokorejskim liderom

  • 0

Niko od zvaničnika američkog Stejt Departmenta nije prisustvovao nedavnom sastanku nekadašnjeg direktora CIA Majka Pompea i severnokorejskog lidera Kim Džong una u Pjongjangu, izjavila je portparolka Stejt departmenta Heder Nojert.

Na pitanje da li je iko iz Stejt departmenta bio u pratnji Pompea, kojeg je američki predsednik Donald Tramp imenovao za državnog sekretara, Nojert je kratko odgovorila "ne".

Ona je juče na dnevnom brifingu dodala da ne može da govori o detaljima, preneo je Rojters.

Tramp ga je nazvao "malim raketašem", Kim njega "starim ludakom": Uskoro će se lično videti i to u jednom od ovih gradova (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da se Pompeo prošle nedelje sastao sa severnokorejskim liderom.

- Majk Pompeo se prošle nedelje sastao sa Kim Džong Unom. Sastanak je protekao veoma glatko i formiran je dobar odnos. Sada se radi na detaljima Samita (Tramp-Kim). Denuklearizacija će biti sjajna stvar za svet, ali i za Severnu Koreju! - naveo je američki predsednik na Tviteru.

Rojters je prethodno, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, objavio da je kandidat za državnog sekretara SAD tajno posetio Severnu Koreju tokom uskršnjih praznika i sreo se sa severnokorejskim liderom Kim Džong unom, kako bi razgovarali o planiranom samitu Kima i američkog predsednika Donalda Trampa.

Tom posetom, Pompeo je postao prvi od najviših američkih zvaničnika koji se sreo sa Kimom i time dao snažan znak da Tramp želi da razgovara sa severnokorejskim liderom.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA