Soroš zatvara svoju fondaciju u Budimpešti: Novo sedište biće u Berlinu?

Britanska agencija za sada nije uspela da stupi u kontakt sa kancelarijama Fondacije za otvoreno društvo u Budimpešti ili Njujorku

  • 7

Fondacija za otvoreno društvo američkog milijardera Džordža Soroša zatvoriće svoju kancelariju u Budimpešti i prebaciti svoje istočnoevropske operacije u Berlin, javljaju mađarski mediji pozivajući se na austrijski list Pres.

Mađarski premijer Viktor Orban okrivljuje Soroša, koji je rođen u Mađarskoj, za "mnoga zla" i zalaže se za zakon "Stop Sorošu", kojim se zabranjuje rad pojedinih nevladinih organizacija.

Mađarski sajt 444.hu navodi da će kancelarija Fondacije Otvorenog društva biti zatvorena 31. avgusta i da će prvo biti premeštena u Beč, a potom u Berlin, prenosi Rojters.

Orban uskoro uvodi zakon "Stop Soroš": Evo šta on tačno znači i ko će njime najviše biti pogođen

Britanska agencija za sada nije uspela da stupi u kontakt sa kancelarijama Fondacije za otvoreno društvo u Budimpešti ili Njujorku.

Portparol stranke Fides Janoš Halas, koja je ubedljivo pobedila na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Mađarskoj, najavio je da bi među prvim zakonima koje bi mogao da usvoji novi saziv parlamenta mogao da se nađe i onaj kojim se vladi omogućava da zabrani nevladine organizacije koje podržavaju migraciju i predstavljaju "rizik po nacionalnu bezbednost".

Orban je nacrt tog zakona podneo parlamentu još u februaru.

Pomenuti zakon bi, takođe, omogućio da se strane donacije nevladinim organizacijama koje podržavaju dolazak migranata u Mađarsku, budu oporezovane sa 25 odsto.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    20. april 2018 | 10:01

    Не затвара он ништа него му је наређено да затвори од стране државе Мађарске!

  • rodoljub

    20. april 2018 | 09:16

    Cestitam Orbanu i madjarskom narodu sto su oterali tu bitangu iz Mdjarske. Srbija treba da se ugleda na Madjarsku.

  • Klimt - Bec

    20. april 2018 | 10:03

    Ovako se stite interesi jedne drzave poput Madjarskog Predsednika, koji je jedno od naj vecih zla danasnjice Sorosa marginalizovao! Soros, Roksild i drugi koji se predstavljaju kao Humanitarne fondacije, u stvari su galopirajuca rak rana svake drzave... Kupujuci za jevtine pare od cinovnika do Predsednika Drzave, neprimetno vukuci konce iz pozadine! Pocinju sa pljackom i razaranjem celog drustva, bacajuci ga u vecito duznicko ropstvo iz kojeg nema spasa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA