Ekstremisti ISIS-a odrubili glave trojici braće u Avganistanu: Prošle godine su ubili njihovog oca na isti način

Kogijani je naveo da je oca žrtava, koji je takođe bio lekar, Islamska država prošle godine ubila na isti način - odrubljivanjem glave

  • 2

Ekstremisti Islamske države odrubili su glave trojici braće, koji su se bavili medicinom, u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, rekao je danas avganistanski zvaničnik.

Ataulaj Kogijani, portparol guvernera Nangarhara - glavnog uporišta ISIS-A u Avganistanu, rekao je da su braća ubijena u distriktu Čaparhar u subotu uveče, prenosi danas Rojters.

Najstariji brat Nisar Tarelival (27) bio je lekar u privatnoj klinici, dok je srednji brat Najim (24) radio na vakcinaciji, a najmlađi, Abdul Vahab (19) bio je student medicine.

Razneo se bombaš-samoubica u Kabulu: Krv na sve strane, broj žrtava i dalje raste (FOTO)

Kogijani je naveo da je oca žrtava, koji je takođe bio lekar, Islamska država prošle godine ubila na isti način - odrubljivanjem glave.

Inače, Islamska država je ozloglašena po brutalnosti u ovoj avganistanskoj provinciji, odrubljujući glave zarobljenicima. U odvojenom incidentu, Islamska država je kidnapovala 11 farmera u distrkitu Rodat u provinciji Nangarhar, a kasnije je pustila dvojicu.

Islamska država nije, za sada, preuzela odgovornost ni za jedan od ova dva incidenta.

Provincija Nangarhar, na poroznoj granici s Pakistanom, postala je uporište ID, koja je postala jedna od najopasnijih ekstremističkih grupa otkako s pojavila početkom 2015. godine, zaključuje britanska agencija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    23. april 2018 | 11:32

    Kakve bolesnike Amerika, Francuska i Britanija pomazu

  • drej

    23. april 2018 | 11:25

    Ne bi me cudilo da ispod masaka ovih zlotvora stoje Amerikanci, Dzon,Bob, Dzejson i taka neka imena. Svi ne retardirani ljudi znaju da su Ameri stvorili talibane, Alkaide, Al Nusru, bele slemove i ostale teroristicke organizacije. A svet cuti kao mulac!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA