"Srpski Rambo" u zatvoru priča da je Putinov plaćeni ubica: U stvarnosti je lažov i alkoholičar, koji živi u svetu filma (FOTO) (VIDEO)

Igor Rus je uvek sanjao da živi život glavnog junaka iz filmova i živeo je na granici između stvarnosti i fikcije. Većina onoga što je pričao o sebi je laž. On je kriminalac, koji se pretvarao da je snajperista i vojnik, a u stvarnosti je patološki lažov i alkoholičar, utvrdili su psihijatrijski veštaci

  • 6

Srbin Norbert Feher (37), alijas Igor Vaclavić, od decembra 2017. godine nalazi se u španskom zatvoru Zuera u Saragosi zbog trostrukih ubistava počinjenih u Italiji i Španiji tokom prošle godine. U zatvoru, kako prenose španski mediji, uči španski jezik, a posetili su ga i psihijatrijski veštaci koji su utvrdili da je "patološki lažov i alkoholičar, koji živi u svetu iz filmova".

Feher (Vaclavić) u Srbiji je poznat kao "srpski Rambo", a nadimak je dobio zbog iskustva u streljaštvu, borilačkim veštinama i oružju, dok su ga strani mediji prozvali "Igor Rus". Italijansko tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu za 11 krivičnih dela, među kojima su i ubistva i pokušaji ubistva, dok je u Španiji u toku istraga za još 12 krivičnih dela.

Najtraženijeg begunca, Srpskog Ramba, jurili su mesecima: Italijani su Igoru ostavljali vodu i hranu ispred kuća kako ih ne bi dirao!

Srbina su u španskom zatvoru posetili psihijatrijski veštaci, a njihovo otkriće šokiralo je javnost.

Igor Vaclavić je imao čak 23 različita identiteta Foto: Facebook

- Igor Rus je uvek sanjao da živi život glavnog junaka iz filmova i živeo je na granici između stvarnosti i fikcije. Većina onoga što je pričao o sebi je laž. On je kriminalac, koji se pretvarao da je snajperista i vojnik, a u stvarnosti je patološki lažov i alkoholičar. Jedina istina o njemu jeste da je rođen kao Norbert Feher 1981. godine u Subotici u Srbiji - preneli su španski mediji.

Veštaci smatraju da je uhapšeni Srbin koristio čak 23 različita identiteta, a španski mediji su preneli da je u Srbiji bio optužen za brojne pljačke i osuđen na 11 godina zatvora zbog silovanja koje nikad nije priznao. Živeo je život pun laži koji je okončan njegovim hapšenjem 15. decembra u Teruelu.

Tako je u zatvoru u Italiji upoznao je Ivana Kazlavića, koji je bio snajperista ruske vojske. Njegova priča ga je toliko fascinirala da je po izlasku iz zatvora rešio da preuzme njegov identitet i predstavljao se kao profesionalni vojnik, koji je boravio u Sibiru u nemogućim uslovima.

- Pričao je da je bio u Sibiru i da je dobrovoljno ušao u rusku vojsku kako bi zaradio za život i ubrzo oduševio sve jer je imao "nadljudsku sposobnost" daa pogodi metu. Feher je pričao kako je brzo napredovao i postao član elitnih ubica čiji je cilj bio da se otarase najopasnijih kriminalaca, a njihov šef je bio Vladimir Putin. Tako je dobio nadimak Igor Rus, ali su ove priče laži - preneo je španski medij elespanol.com.

Veštaci su na osnovu snimka barmenovog ubistva kod Bolonje utvrdili da je "lažov".

- Na snimku se vidi da je u vojnoj uniformi i naoružan ušao u bar. Tražio je novac, ali mu je vlasnik oteo pušku i pretukao ga. Potom je pobegao u kuhinju, a kada mu je barmen prišao, izvadio je drugo oružje i ubio ga. Njegovo ponašanje na tom snimku nimalo ne liči na ponašanje vojnika i profesionalnog ubice - istakli su veštaci.

Veštaci su utvrdili da je "patološki lažov i alkoholičar" Foto: Facebook

Feher se predstavljao kao jedan od najboljih ubica u istoriji, zbog čega je uvek nosio mačetu sa sobom jer je "u svakom trenutku mogao da bude iznenađen i morao je da bude spreman da se brani". Na članku je istetovirao brojeve, koje je kasnije sam obrisao, tako što ih je ogulio nožem. Brojeve je pokazivao onima koji mu nisu verovali da je sibirski vojnik. Govorio im je da je tetovažu morao da ukloni kada je pobegao iz vojske, pošto je ubio pogrešnu osobu.

Španski mediji preneli su da je Feher laži razradio do najistinijih detalja, pa je tako govorio da je mogao ceo dan da se penje na drvo ili da spava napolju u metru snega i 40 stepeni ispod nule.

Uhapšeni Srbin najbolji je prijatelj sa Ivanom Pajdakom (51), a bio je član njegove kriminalne organizacije "Pajdekove bande" kada je došao u Italiju. On je jedini koji je stvarno pozvao Fehera, preneli su mediji.

Trenutno se nalazi u zatvoru Zuera u Španiji, gde vreme provodi učeći španski jezik. Feher još govori perfektno govori srpski, italijanski, ruski i kineski jezik.

Igor Vaclavić je govorio da je bio Putinov ubica, što je izmišljotina, smatraju psihijatri Foto: Instagram

Igor Vaclavić, poznatiji kao "Srpski Rambo", uhapšen je u decembru 2017. u Teruelu u Španiji nakon potrage koja je trajala nekoliko meseci. Igor Rus osumnjičen je za pljačke i trostruko ubistvo u Italiji. Ubica je tokom akcije hapšenja u Španiji ubio još tri osobe: jednog civila i dvoje policajaca. Inače, Vaclavić je bio najtraženiji begunac u Italiji u kojoj je boravio od 2006. godine.

Nakon učestvovanja u pljački i silovanju, Vaclavić je ubio vlasnika bara u Budriju, a nakon toga i pokrajinskog čuvara. Nakon toga je pobegao u šumu, gde je ubio i čuvara šume.

Nasilnik preke naravi uspeo je da izbegava karabinjere od aprila prošle godine, uprkos svim naporima policije i tajnih službi da ga pronađu, preneo je španski "El Pais".

VIDEO: Druga strana medalje, jezivi snimci na ulicama Rija!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    23. april 2018 | 13:38

    Норберт није Србин већ можда само држављанин Србије!

  • MaxIM

    23. april 2018 | 13:30

    Srbin Norbert Feher , ma daj... Srbin!

  • B

    23. april 2018 | 14:47

    Pa opet je sposoban da nauci tolike jezike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA