≫ 

Uhapšen napadač koji je pokosio pešake u Torontu: Izvode ga pred sud da utvrde motiv (FOTO) (VIDEO)

AP je preneo izjavu jednog od policajaca sa mesta incidenta, koji se desio u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, da se još ne zna zašto je kombi udario pešake

  • 0

Napadač Alek Minasian, koji je kombijem prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta usmrtivši deset osoba, a nanoseći povrede najmanje 15 osoba, danas će se pojaviti pred sudom kada će biti objavljena optužnica protiv njega, javlja AP.

Horor u Torontu: Kombi uleteo među pešake, 9 poginulo, 16 povređeno (FOTO) (VIDEO)

Kako je američka agencija ranije izvestila, kanadska policija pronašla je i uhapsila vozača, ali Juen nije mogao da kaže šta bi mogao da bude uzrok ili motiv incidenta. Istraga se nastavlja, rekao je on.

Rojters navodi da se i dalje ne zna da li je uletanje u ljude izvedeno namerno ili se radilo o nesmotrenosti vozača.

Napadač iz Toronta Foto: Alek Minassian/LinkedIn

AP je preneo izjavu jednog od policajaca sa mesta incidenta, koji se desio u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, da se još ne zna zašto je kombi udario pešake.

TERORIZAM MOTIV NAPADA?

Istražitelji koji se bave napadom kombijem u kanadskom gradu Torontu, u kojem je u ponedeljak ubijeno devet ljudi, razmatraju terorizam kao verovatni motiv napadača, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz bezbednosnih službi SAD.

Situacija na licu mesta je bila stravična Foto: Tanjug/AP

Izvor agencije navodi da ne postoji razlog za verovanje da je bio slučajan incident s uletanjem iznajmljenog kombija firme "Rajder" u masu pešaka.

Prema snimcima koji su se pojavili u kanadskim medijima, vozač kombija je prilikom hapšenja tvrdio da ima pištolj i tražio od policajaca da ga ubiju.

Rojters navodi da se i dalje ne zna da li je uletanje u ljude izvedeno namerno ili se radilo o nesmotrenosti vozača.

Ovo je kombi kojim je napadač usmrtio pešake Foto: Tanjug/AP

List iz Toronta "Gloub end mejl" preneo je da je vozač vozilom nakon uletanja u ljude pobegao sa mesta incidenta.

Policija je objavila da je beli kombi udario pešake raskrsnici ulice Jongi i Avenije Finč, a na televizijskim snimcima prikazano je ukazivanje pomoći povređenima koji leže na trotoaru.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA