Kim Džong Un posetio kinesku ambasadu u Pjongjangu: Izrazio je saučešće zbog pogibije kineskih turista u Severnoj Koreji (FOTO)

Nesreća se dogodila u nedelju, kada je autobus pao s mosta u provinciji Severna Hvanghe, južno od severnokorejske prestonice Pjongjanga

  • 0

Severnokorejski lider Kim Džong-un posetio je kinesku ambasadu u Pjongjangu kako bi izrazio duboko saosećanje zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je poginulo 32 turista iz Kine, dok je dvoje teško povređeno, javljaju danas severnokorejski državni mediji.

Kim je u ponedeljak obišao i bolnicu, u kojoj se nalaze povređeni, navodi severnokorejska agencija, ističući da se lider Severne Koreje lično upoznao s tretmanom povređenih, prenosi Rojters.

Jeziva saobraćajna nesreća u Sevenoj Koreji: Autobus pun turista pao sa mosta, 36 mrtvih (VIDEO)

Nesreća se dogodila u nedelju, kada je autobus pao s mosta u provinciji Severna Hvanghe, južno od severnokorejske prestonice Pjongjanga.

Kim u poseti kineskoj ambasadi u Pjongjangu Foto: Tanjug/AP

U saobraćajnoj nesreći u Severnoj Koreji poginula su 32 Kineza i četiri severnokorejska državljana, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kina i Severne Koreja dele dugačku granicu, a Kina je najveći trgovinski partner Severne Koreje i kineski turisti su među najvećim grupama posetilaca te izolovane zemlje.

VIDEO: Zašto su napeti odnosi između Severne i Južne Koreje?

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA